ADRIAN DUICU rămâne în arest, a decis definitiv instanţa supremă

| 01 aug, 2014

Adrian Duicu arestat. Fostul preşedinte al CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, rămâne în arest, după ce instanţa supremă a decis definitiv, vineri, să menţină decizia Curţii de Apel Bucureşti prin care acestuia i-a fost respinsă solicitarea de înlocuire a măsurii preventive.

Adrian Duicu arestat. Vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-au judecat două contestaţii făcute de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis în ambele cazuri să îi respingă lui Duicu cererea de înlocuire a arestului preventiv cu o măsură mai blândă, respectiv cu arestul la domiciliu sau cu cercetarea sub control judiciar.

Ambele contestaţii au fost respinse.

Tot vineri, Curtea de Apel Bucureşti a menţinut măsura arestării preventive faţă Adrian Duicu, dar şi faţă de alţi doi inculpaţi din dosarul său de corupţie, respectiv faţă de Constantin Stefan Ponea şi Constantin Popescu.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, fostul şef al IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi alte opt persoane au fost trimişi în judecată în dosarul în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis în judecată pe Ioan Adrian Duicu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi la data faptelor, pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, trei infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, două infracţiuni de dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, trafic de influenţă, primire de foloase necuvenite şi două infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

Citeşte şi: Dosarul Duicu: Adrian Duicu şi realizatorul TV Andrei Bădin au fost trimişi în judecată

Constantin Ştefan Ponea, şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi la data faptelor, va fi judecat, în acelaşi dosar, pentru cumpărare de influenţă şi trafic de influenţă, iar omul de afaceri Constantin Popescu, preşedintele organizaţiei municipale Orşova a PSD la data faptelor, pentru trei infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite. Ambii au fost trimişi în judecată în stare de arest.

În acelaşi dosar au fost trimise în judecată, în stare de libertate, Elisabeta Zenovia Rolea, preşedinte al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Mehedinţi, şi Grigoriţa Feraru, consilier principal în cadrul CJAS la data faptelor, ambele pentru luare de mită.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ