Cum arată calculul liberalilor pentru a prelua majoritatea în Senat

| 18 feb, 18:20

Șansa peneliștilor de a face o majoritate se năruie pe zi ce trece. Interesant este însă că Alina Gorghiu și compania sunt dispuși să facă orice fel de sacrificii de imagine pentru a construi o majoritate nouă în Parlament, inclusiv o alianță cu Marian Vanghelie.

Ahtierea după putere a vechiului PDL este încă de notorietate. Același lucru se poate spune astăzi și despre nou creatul partid liberal, cu o conducere nouă și tânără, dar cu metehne vechi. Să spui pe de o parte că vrei să reformezi clasa politică și pe de altă parte să faci alianțe cu Marian Vanghelie este în egală măsură o contradicție și un scuipat pe obrazul celor care l-au votat pe Klaus Iohannis la utimele alegeri.

Misterioasă este strategia PNL, care sacrifică orice urmă de credibilitate pentru un joc cu miză zero. Coaliția de guvernare are o majoritate solidă atât în Senat, cât și la Camera Deputaților. Greu de crezut că există posibilitatea ca o moțiune de cenzură să treacă de Parlament, și totuși, reprezentanții PNL se compromit discutând public despre alianțe cu Geoană și Vanghelie.

Cum stau lucrurile in Senat: PSD are 61 de senatori, UNPR 15, PLR 7 și PC 9, dintr-un total de 168 de membri ai camerei superioare. 92 de senatori susțin astăzi Guvernul în Senat în timp ce maxim 76 se plasează în Opoziție, aici incluzând și independenții. Pentru a crește Opoziția la Senat este nevoie de 8 senatori să schimbe tabăra. După cum stau lucrurile în prezent, această mișcare este puțin probabilă, pentru că fiecare partid are reprezentanți în Guvern.

Citeşte şi: EXPLOZIV! Manevrele PNL pentru formarea unei majorităţi în Senat: Se negociază pe bani

Visul liberalilor de a prelua guvernarea este departe de a deveni realitate. Înainte de alegerile din 2016 este dificil să împingi teza că PNL ar avea mai multă putere decât de fapt are. Strategia de a îndrepta atenția spre o posibilă nouă guvernare PNL este perdantă. Opoziția pierde timpul valoros pe care ar putea să-l folosească pentru a veni cu soluții concrete la problemele românilor.

În același timp, guvernarea Ponta continuă să iasă în prim plan cu soluții de maxim interes pentru români, pentru mediul de afaceri, pentru profesori, medici sau alte categorii socio-profesionale: scăderea TVA-ului, scăderea impozitelor și taxelor, scutirea de impozit pe veniturile din dividente, creșterea salariilor și multe altele.

PNL este captiv unui stil agresiv de a transmite mesaje, lucru pe care publicul se pare că nu îl mai apreciează. Fără un plan clar de soluții, fără o echipă guvernamentală în care să nu se afle și oamenii lui Vanghelie, PNL visează cu ochii deschiși și nu are nici un fel de intrare la putere.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 feb, 19:48
andra
Romanii resping tot ce e legat cu PDL....poate spune orice Johanis ...nu convinge ,....dar el nu spune in public si fraierii se imbata cu vise....iar adunatura cu analfabetul furacios si cu caraghiosul oportunist e hilara si tragica ....pt noi e o mizerie pdl-ista agresiva pe moment.....iar entuziasmul johanist se dilueaza in ce -i priveste pe noii pnl-isti ..dar vechi si inraiti rele.....!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ