Cum se promovau oamenii în regimul Băsescu, pentru cine mai dorește

| 04 oct, 2014

La ceasul marilor rememorări urâte, trei povești compromițătoare taie pisica în patru în tabăra băsiștilor. Prima este cea a Sulfinei Barbu, care a povestit într-o emisiune de televiziune cum apărea Udrea ca o garofiță la partid, să le transmită diverse mesaje din partea lui Băsescu.

Sulfina Barbu: "Doamna Udrea făcea uz de această relaţie mai apropiată cu domnul preşedinte. De multe ori, dumneaei venea să ne transmită la partid mesaje ce ar fi fost din partea domnului preşedinte. De cele mai multe ori, aceste mesaje au fost verificate dacă sunt reale"
Moderator: Erau reale?
Sulfina Barbu: ”De cele mai multe ori nu”

A doua poveste este cea rememorată tot în platoul RTV de Victor Babiuc, Alexandru Sassu și Bogdan Duvăz, când la momentul ”listei lui Severin”, premergător adoptării Legii Ticu, vicepreședintele Bogdan Duvăz a insistat ca toți care se știau compromiși și vulnerabili să se retragă din funcțiile deținute în guvern, pentru a nu cauza partidului un prejudiciu de imagine și mai mare.

Conform celor spuse de Babiuc, unul din cei care au venit spășiți a fost chiar ministrul Transporturilor de atunci, Traian Băsescu. Fostul lider al PD, Petre Roman a punctat și el evenimentele într-un interviu, încă din 2005. “Cînd a apărut lista lui Severin eu nu eram în țară, dar a avut loc o ședință restrînsă la partid și Bogdan Duvăz le-a cerut să spună care mai are ceva de mărturisit ca nu cumva partidul să fie tîrît în vreun scandal. Și atunci Traian Băsescu le-a zis “știți, eu am o problemă: am lucrat cu ăștia (Securitatea – n.b.), am fost obligat, dar nu am făcut poliție politică”. Nu a dat detalii suplimentare, iar cînd m-am întors eu în țară povestea era deja îngropată. A rămas suspendată”, declarase Petre Roman pentru ziarul Național.

A treia poveste este de fapt o replică dată de deputatul Theodor Paleologu alegațiilor Elenei Udrea, care explicat de curând cum a rămas partidul fără intelectualii, în viziunea ei, desigur. ”Bunica mea avea o vorbă: unde e carte multă, e și prostie multă. Toți intelectualii aveau un obiectiv personal: să ajungă europarlamentari. I-am lăsat să stabilească ei ordinea pe lista candidaturilor la alegeri. S-au certat pe doctorate, cine l-a făcut la Paris, cine l-a făcut la Strasbourg. S-au certat pe cine e mason și cine e mare mason. S-au certat o noapte întreagă” a declarat Elena Udrea .

“Eu nu am criticat-o niciodată “la scenă deschisă” pe Elena Udrea, ci am spus doar că am semnat pentru Iohannis și că ezit încă dacă să votez pentru Iohannis sau Macovei. Atât și nimic mai mult. Vorba din popor cum că “unde e multă carte, e și multă prostie”, e cît se poate de adevărată cu amendamentul că unde e carte puțină, e și mai multă prostie. Iar unde nu e carte deloc, e beznă totală. Cât despre întîmplarea relatată de Elena Udrea, este vorba într-adevăr de una dintre cele mai ridicole situații în care m-a pus scurta mea carieră politică: stabilirea locurilor pe lista de la europarlamentare într-un conciliabul de douăsprezece ore cu Funeriu, Baconschi și Preda (nici vorbă de Papahagi la acea întâlnire). Își aduc și ei aminte, fără îndoială, că am utilizat chiar termenul de “grotesc”. Dar tot grotesc și chiar odios este ca Pinalti să tranșeze discuția în felul său caracteristic: “Lasă vrăjeala, scoate banii”. De atunci, o știe tot partidul, nu am mai pus niciodată piciorul la reuniunile lor.”, a susţinut Paleologu pe contul personal de Facebook.

Deci cel care stabilea pozițiile pe lista de europarlamentari, contra cost și fără vrăjeală, este același primar Pinalti adus cu arcanul în slujba PMP și din cauza căruia Elena Udrea a depășit pragul psihologic al primei vizite la dat cu subsemnatul, la DNA.

Astfel de povești, puse cap la cap, reprezintă frânturile unei realități adesea ocultate în ultimii zece ani. Propaganda lui Traian Băsescu trage cu toate tunurile și aruncă de zor fumigene, încercând să ne convingă chiar și în ceasul al doisprezecelea că în România a curs numai lapte și miere, în timp ce oamenii lui Băsescu au fost un dream-team de neînlocuit. Minciuni, intrigi, fitile și șpăgi... Și toate acestea reprezintă doar o parte infinitezimală. Imaginați-vă ce va izbucni când vor începe să povestească vameșii lui Blaga, alegătorii independentei EBA sau procurorii mătrășiți pentru că nu au vrut să execute dosarele la comandă, conform sarcinilor trasate ”de sus”.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ