Daciana Sârbu, PSD: Avem nevoie urgent de acțiune privind obezitatea în rândul copiilor

| 30 sep, 2014

Europarlamentarul PSD, Daciana Sârbu, a participat la audierea comisarului desemnat pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, Vytenis Andriukaitis din Lituania. Printre subiectele abordate de eurodeputatul social-democrat în dialogul său cu viitorul comisar s-a numărat problema obezității infantile, cât și cea a inegalităților dintre statele membre în domeniul sănătății.

Eurodeputatul PSD,  care deține totodată și funcția de vicepreședinte al Comisiei de Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară din Parlamentul European, a atras atenția asupra faptului că obezitatea infantilă trebuie să devină o prioritate în mandatul viitorului comisar, dorind totodată să afle de la Andriukaitis care sunt soluțiile pe care acesta le propune.

În replică, lituanianul a admis că pentru a genera o abordare comună puternică, este nevoie de a colaborara cu industria alimentară, cu instituțiile educaționale, dar și cu industria publicității. De altfel, restricțiile în privința publicității la alimentele nesănătoase a fost una din variantele propuse chiar de europarlamentarul Daciana Sârbu autorităților europene.

Citeşte şi: Eurodeputata Daciana Sârbu a votat în PE pentru protecţia copiilor în domeniul nutriţiei

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ