Darius Vâlcov se întoarce în arest

| 02 apr, 16:18

Fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, se întoarce după gratii, conform celei mai recente decizii ale judecătorilor. Înalta Curte a admis contestaţia DNA la măsura arestului domiciliu. În timp ce ICCJ a pronunţa decizia, Vâlcov se afla la DNA, unde a fost chemat pentru audieri.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis joi arestarea preventivă pentru 23 de zile a fostului ministru de Finanțe Darius Vâlcov, cercetat penal de DNA pentru trafic de influență.

Curtea Supremă a admis o contestație a DNA, după ce anterior un alt complet hotărâse, pe 26 martie, ca Darius Vâlcov să stea în arest la domiciliu.

Decizia instanței este definitivă, iar Darius Vâlcov trebuie să se prezinte la arestul Poliției Capitalei.

Cum dosea Vâlcov banii din şpăgi

Potrivit referatului întocmit de DNA, Darius Vâlcov a gândit o întreagă strategie pentru a-şi ţine la adăpost seiful în care îşi ascundea tablourile şi banii.

Citeşte şi: DNA: DARIUS VÂLCOV a gândit o întreagă STRATEGIE să îşi ţină averea la adăpost

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Vâlcov, primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus ca în schimbul oferirii sprijinului în influențarea factorilor de decizie în vederea câștigării unor licitații de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA). În schimbul acestor contracte, Darius Vâlcov ar fi primit suma de aproximativ 2 milioane de euro, atât direct, cât și prin intermediari.
Tag-uri: Darius Vâlcov, DNA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 apr, 00:48
ioana
vreau
. Daca doriti sa aveti succes urcati si iesiti la lumina stralucitoare a succesului, înconjurati-va de oameni ce stiu sa reuseasca in viata. Tineti in mână intreaga putere de a alege, folositi-va aceasta putere!
Trimite ”vreau” la adresa de email [email protected]
Fara detalii pe facebook, program part-time, conexiune la internet
Instruire gratuita, seriozitate, rabdare si perseverenta.
Solicitam si oferim seriozitate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ