Demonizarea premierului Ponta, ultima mizerie a preşedintelui interlop

| 09 mai, 2014

Derapajul preşedintelui a devenit evident în momentul în care discursul acestuia a început să fie presărat de cuvinte precum “pisicuţ” sau “lingău”, culminând cu aberaţia conform căreia Victor Ponta, înainte de a ajunge la Palatul Victoria, i-ar fi propus lui Traian Băsescu să îi fie naș de cununie.

Traian Băsescu a revenit în studiourile B1TV, acolo unde s-a lansat într-un atac suburban la adresa premierului Victor Ponta. Departe de prestanţa unui preşedinte, Băsescu a încălcat cu mult graniţa bunului-simt, acuzele sale ajungând să facă atingere la viaţa de familie a primului-ministru.

Slugarnic ca deobicei, moderatorul Robert Turcescu a fost mai mult decât îngăduitor cu interlocutorul său, dându-i lui Băsescu mână liberă şi oferindu-i acestuia posibilitatea de a se manifesta în voie. Preşedintele nu a stat prea mult pe gânduri şi timp de două ore, a aruncat cu lături în stânga şi în dreapta. Obsesia principală: Victor Ponta.

Premierul României a fost ţinta principală a atacurilor lui Traian Băsescu. Preşedintele şi-a început tirul folosind deja “clasicele” invective: mincinos, duplicitar, farsor. Băsescu şi-a continuat delirul bahic, asemănându-l pe Victor Ponta la nivel de discurs cu Vladimir Putin sau Serghei Lavrov, în contextul declaraţiilor făcute de prim-ministru la adresa intelectualului de casă al Cotroceniului, Mircea Mihăieş. Cu toate acestea, preşedintele Băsescu este cel care l-a acuzat pe premier de fascism. Campania pe care Victor Ponta şi PSD o efectuează în ţară cu ocazia alegerilor europarlamentare a fost apreciată de Traian Băsescu ca fiind “echivalentul fascismului” iar Victor Ponta catalogat drept un lider din “anii 50”.

 

Derapajul preşedintelui a devenit evident în momentul în care discursul acestuia a început să fie presărat de cuvinte precum “pisicuţ” sau “lingău”, culminând cu aberaţia conform căreia Victor Ponta, înainte de a ajunge la Palatul Victoria, i-ar fi propus lui Traian Băsescu să îi fie naș de cununie.
Dar caracterul abject al preşedintelui a ieşit cu adevărat la iveală în momentul în care a făcut trimiteri directe la viaţă intimă a premierului, susţinând că acesta şi-ar fi părăsit “soţia însărcinată în şase luni” pentru a se căsători “cu fiica unui mai-mare din PSD”.

Acest gen de mârlănii care l-ar face mândru până şi pe Vadim Tudor, nu reprezintă doar o simplă scăpare, Băsescu neaflându-se la prima abatere. În campania pentru prezidenţialele din 2009, în timpul dezbaterii de la Cluj-Napoca, preşedintele a făcut o aluzie evidentă la drama petrecută în familia lui Crin Antonescu. Băsescu a lăsat atunci să se înţeleagă că preşedintele PNL nu s-ar fi îngrijit de prima sa soţie, lăsând-o “să ajungă în situaţii dificile”. După cum bine este deja de notorietate, prima soţie a lui Crin Antonescu s-a sinucis în 2004, pe fondul unei depresii şi al unei boli incurabile.

Prestaţia jalnică a lui Traian Băsescu la B1 TV reprezintă chintesenţa acestui mandat de zece ani de preşedinte al României, un mandat care s-a dovedit a fi unul extrem de nociv şi prin promovarea acestui tip de discurs toxic precum cel de joi seară. Din fericire, din toamna acestui an, românii au posibilitatea nu doar să schimbe preşedintele, dar să aleagă şi un altfel de model prezidenţial. Cât despre Băsescu, lada de gunoi a istoriei i-a păstrat un loc de cinste.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

8 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ