Deputatul Marko Attila a cerut pe Facebook încetarea urmăririi penale în dosarul Alinei Bica

| 12 dec, 2014

Deputatul UDMR Marko Attila, inclupat în dosarul fostei şefe DIICOT Alina Bica privind acordarea unor despăgubiri pentru terenuri spraevaluate, a postat vineri pe contul său de Facebook un mesaj prin care îşi reafirmă nevinovăţia şi cere încetarea imediată a urmăririi penale împotriva sa.

Marko Attila susţine în mesajul de pe Facebook că nu a fost prezent la şedinţa din 15 martie 2011 în care s-a decis despăgubirea incriminată în dosarul Alinei Bica, la acea dată el fiind în judeţul Braşov la diverse evenimente comemorative prilejuite de Ziua maghiarilor de pretutindeni.

În plus, pentru a demonstra neparticiparea şi neimplicarea sa, deputatul UDMR a postat şi documente cu semnăturile membrilor prezenţi la şedinţă. Marko Attila menţionează că, în ciuda acestor dovezi, procurorii i-au comunicat calitatea de inculpat şi au cerut încuviinţarea arestării preventive.

Citeşte şi: UDMR-iştii au răbufnit după decizia în cazul lui Marko Attila şi Cătălin Teodorescu: Halală decizie


"Niciodată, în toată cariera mea, nu am abuzat de funcţia mea, nu am pretins şi nu am primit niciun folos material nici pentru mine şi nici pentru altul în niciun caz de retrocedare sau despăgubire. Deoarece eu nu am făcut aşa ceva niciodată, condamn orice persoană şi mă delimitez de toţi cei care au folosit acest proces în scopuri personale. Asigur opinia publică şi organele de anchetă că îmi voi pune la dispoziţie cunoştinţele pentru ca asemenea persoane să răspundă în faţa legii (...) Nu cunosc nicio persoană implicată în presupusele fapte de corupţie în care numele meu este amintit şi nu am participat la şedinţa comisiei la care acele despăgubiri au fost decise, fiind în judeţul Braşov la diferite comemorări cu ocazia Zilei maghiarilor de pretudindeni, iar acest lucru rezultând chiar şi din actele de la dosar, respectiv lipsa semnăturii mele de pe procesul verbal şi toate celelalte acte ale şedinţei", a scris deputatul UDMR.

Citeşte şi: Deputatul UDMR Marko Attila, audiat la DNA

Marko Attila cere "încetarea imediată a urmăririi penale în privinţa mea, ridicarea oricăror măsuri asiguratorii asupra bunurilor proprietate comună cu soţia şi casarea întregului caz faţă de persoana mea, precum şi redarea reputaţiei de deputat ales, datorită faptului că aceste documente au fost cunoscute de procurorii de caz, chiar din momentul deschiderii dosarului".

Deputatul UDMR susţine că acţiunile îndreptate împotriva sa sunt 'injuste, nelegale şi politice' şi încalcă drepturile fundamentale ale omului.

"Afirm că în România este grav afectat statul de drept, siguranţa cetăţeanului în sfera drepturilor constituţionale. Pentru acestea m-am adresat oficial guvernelor şi diplomaţilor Republicii Ungare şi ale Statelor Unite ale Americii (acestea urmărind şi procesul Colegiului Reformat Szekely Miko prin prezenţa lor la fiecare termen) în vedera obţinerii unei protecţii, dar şi pentru a semnala gravele disfuncţionalităţi ale statului de drept. Intenţionez să fac acelaşi lucru şi către alte state, la organisme europene şi internaţionale", a mai scris deputatul Marko Attila.

Citeste mai mult pe RTV.NET

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ