Dinel Staicu, CONDAMNAT la 9 ani de închisoare în dosarul Transgaz

| 10 iun, 16:26

Dinel Staicu a fost condamnat la 9 ani de închisoare în dosarul Transgaz.. Şi fostul director Transgaz a fost condamnat la 7 ani de închisoare.

 

 

Dinel Staicu a fost condamnat la 9 ani de închisoare în dosarul Transgaz. Şi fostul director Transgaz a fost condamnat la 7 ani de închisoare.

Dinel Staicu, fostul preşedinte al Societăţii de Investiţii Financiare Oltenia, a fost condamnat iniţial la 11 ani de închisoare de Judecătoria Sectorului 2, în dosarul deschis de procurorii anticorupţie pentru fraudarea patrimoniului SC Transgaz SA Mediaş cu peste 11 milioane de euro.

Citeste si: MIHAI NECOLAICIUC, fostul şef CFR, CONDAMNAT la zece ani de închisoare

Dinel Staicu a primit această pedeapsă pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Instanţa a mai dispus şi interdicţia ca Staicu să fie ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, să ocupe o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat sau una de conducere a unei persoane juridice pe o perioadă de şapte ani.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi Aurel Gabriel Coconea, fost director general al SNTGN Transgaz SA Mediaş, pentru abuz în serviciu în formă calificată la o pedeapsă de şapte ani închisoare.

Dinel Staicu mai are de executat o pedeapsă de 5 ani de închisoare într-un dosar în care a fost găsit vinovat că a mituit o judecătoare la Curtea de Apel Bucureşti, pentru ca aceasta din urmă să-i anuleze o condamnare de 7 ani închisoare.

Citeste si: Judecătorul Stan Mustaţă, 10 ani de închisoare

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ