Discuții la sediul PSD. Dragnea: Nu renunţăm la descentralizare

| 17 ian, 2014

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, că USL nu va renunţa la descentralizare, în pofida deciziei CC de a declara neconstituţională legea, el arătând că aşteaptă motivarea, că se va modifica legea în acord cu cerinţele Curţii şi că a pregătit deja paşii de urmat pentru Guvern şi Parlament, relatează Mediafax.

"Discutăm (cu reprezentanţii PSD din teritoriu - n.r.) şi despre descentralizare, pentru că este un proiect la care nu renunţăm. O să aşteptăm motivarea Curţii şi o să continuăm. Vedem ce spune Curtea, modificăm ceea ce ne cere Curtea în legea respectivă, pentru că nu cred că poate fi declarat neconstituţional procesul în sine de descentralizare", a spus Dragnea.

"Am văzut foarte multe comentarii. Deocamdată, mă abţin până văd motivarea Curţii şi am pregătit deja paşii care urmează să-i facem ca Guvern şi Parlament", a adăugat Dragnea.

El a precizat că USL nu va renunţa la descentralizare.

"Am fi printre puţinele ţări, dacă nu singura ţară din UE, împreună cu Bulgaria, care nu am avea descentralizare. Până la urmă, decizia şi puterea trebuie duse mai aproape de oameni, nu trebuie să rămână la Bucureşti, cu toate declaraţiile războinice pe care le-am auzit, cu toate afirmaţiile, cu toate aşa-zisele analize. Mergem înainte, pentru că este esenţial pentru reforma administraţiei publice", a spus Dragnea.

Curtea Constituţională a decis că Legea descentralizării, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament în luna noiembrie, este neconstituţională, admiţând sesizarea formulată de parlamentarii PDL.

"Cu unanimitate de voturi, admite obiecţia de neconstituţionalitate în ceea ce priveşte criticile de neconstituţionalitate intrinsecă şi constată Legea privind stabilirea unor măsuri de descentralizare a unor competenţe exercitate de unele ministere şi organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, precum şi a unor măsuri de reformă privind administraţia publică, în ansamblul ei, este neconstituţională", se arată în decizia Curţii.

Preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a anunţat astăzi că se întâlneşte cu liderii locali ai partidului pentru a discuta despre problemele pe care le au în comunitatea respectivă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ