DNA a dispus control judiciar pentru deputatul PMP Florin Popescu

| 04 iun, 2014

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de deputatul Florin Popescu, acuzat de folosirea influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Florin Popescu trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa conform programului întocmit sau ori de câte ori este chemat; să nu depăşească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent; să nu comunice direct sau indirect cu persoana vătămată şi martorii audiaţi în cauză.

'Inculpatului Florin Popescu i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive', precizează DNA.

Săptămâna trecută, plenul Camerei Deputaţilor a decis că deputatul Florin Popescu nu poate fi arestat preventiv.

Deputatul Florin Popescu le-a cerut colegilor săi să nu îl considere un pericol public, argumentând că nu s-a opus bunului mers al Justiţiei.

Procurorii DNA susţin că, în 2012, Florin Popescu, folosind influenţa şi autoritatea decurgând din funcţia de preşedinte al PDL Dâmboviţa, i-a cerut administratorului unor societăţi comerciale cantitatea de 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa în campania electorală pentru alegerile locale din iunie 2012, când a candidat pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Anchetatorii au reţinut că, pentru a împiedica descoperirea faptei de corupţie, omul de afaceri a livrat produsele în pungi neinscripţionate, dintr-un spaţiu de depozitare închiriat şi folosit de o societate comercială care nu îi aparţinea.

Tag-uri: DNA, Florin Popescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ