Mircea Băsescu va fi audiat de procurorii DNA

| 04 iun, 2014

Mircea Băsescu trebuie să răspundă în faţa procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru acuzaţiile pe care i le aduce fiul lui Bercea Mondial. Florin Anghel susţine că i-a trimis fratelui preşedintelui sume mari de bani, pentru a-i scoate tatăl din închisoare. Potrivit România TV, fiul lui Bercea Mondial a făcut deja două denunţuri.

Fiul lui Bercea Mondial, încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, a depus la conducerea închisorii două denunţuri, pentru a fi direcţionate către DNA Constanţa şi DNA Bucureşti. Cel mai probabil, ancheta va fi prelută de către procurorii de la Constanţa.

Potrivit România TV, primul care va ajunge la audieri, în faţa procurorilor, va fi Florin Anghel, care va trebui să-şi susţină denunţul făcut împotriva fratelui preşedintelui. Apoi, va fi chemat la audieri şi Mircea Băsescu, pentru a se apăra în faţa acuzaţiilor aduse. Mai exact, fiul lui Bercea Mondial susţine că prin intermediari ar fi ajuns la fratele preşedintelui 600.000 de euro, în schimbul promisiunii că Bercea Mondial.

Scandalul a izbucnit vinerea trecută, când ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu, căruia i-ar fi cerut 280.000 de euro ameninţându-l că va face publice informaţii compromiţătoare privind implicarea sa în fapte de corupţie.

Potrivit România TV, interlopul Bercea Mondial a fost înregistrat în timp ce le spunea rudelor să meargă la naşul lor, adică la fratele preşedintelui, şi să-i dea bani unui "om mare" care îl poate scăpa de puşcărie. Cătălina Hopârteanu are detalii.

ANGHEL SANDU (Bercea Mondial): Dacă ajungi până în ora 6.00 te primeşte. Te duci la românul care ne-a botezat pe fata lui Maci şi îi dai 300.000 (n.r. - Mircea Băsescu). Te urci în maşină cu Maci şi cu copiii şi îl aştepţi la poartă până vine. Si îi spui că nu mă poate scăpa nimeni decât fratele lui. Vorbeşti cu el şi îi spui că în afară de banii pe care îi dai acum, îi mai dai încă patru sute.


Citeste mai mult pe RTV.net.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ