Surse: Directorul general APIA a fost ridicat de procurorii DNA

| 04 iun, 2014

irectorul general al APIA, Dorel Gheorghe Benu, a fost ridicat miercuri de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi va fi dus la sediul DNA Suceava pentru audieri, au informat surse judiciare.

Gheorghe Benu este anchetat de DNA într-un dosar de corupţie cu fonduri europene alocate prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Suceava. Investigaţia vizează un grup organizat de funcţionari care au admis efectuarea de plăţi pentru persoane fizice sau juridice, precum şi pentru parohii şi mănăstiri fără ca acestea să fie eligibile.

Sursele citate susţin că în acest dosar ar fi implicaţi mai mulţi directori APIA, respectiv directorul general APIA Bucureşti, un alt director din aparatul central, directorul APIA Suceava, mai mulţi funcţionari ai instituţiei, medici veterinari, poliţişti şi fermieri, precum şi şeful IPJ Suceava.

Aproximativ 20 de persoane suspectate în acest caz vor fi duse la audieri la sediul DNA Suceava.

Aceleaşi surse au menţionat că la constituirea grupului infracţional ce activează la APIA CJ Suceava a contribuit directorul executiv adjunct, care conduce în fapt filiala, activitatea de acordare ilegală de subvenţii din fondurile europene beneficiind de un puternic sprijin de la centru, din partea directorului general APIA Bucureşti.

Rolul directorului executiv adjunct ar fi fost acela de a proteja activitatea infracţională a consilierilor din APIA Suceava, prin influenţa şi relaţia apropiată pe care o avea în primul rând cu directorul general al APIA Central Bucureşti şi apoi cu factori de decizie şi control din cadrul direcţiilor agenţiei (DACIS, IACS, etc), dar şi în mediile de influenţă ale Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, menţionează sursele citate.

În acest dosar, procurorii DNA efectuează miercuri percheziţii la 13 adrese din Bucureşti şi judeţele Suceava şi Dâmboviţa, unele la sediile unor instituţii publice şi persoane juridice.

Tag-uri: APIA, DNA, Gheorghe Benu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ