Dosarul lui Dan Voiculescu rămâne la Curtea de Apel Bucureşti. ÎCCJ a respins cererea de strămutare

| 18 sep, 2014

Procesul în care Dan Voiculescu contestă pedepsa de 10 ani închisoare pe care a primit-o în dosarul ICA se va judeca în continuare la Curtea de Apel Bucureşti, după ce Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie a respins o cerere de strămutare.

Omul de afaceri Dan Voiculescu a depus la Curtea de Apel Bucureşti o contestaţie prin care solicită anularea pedepsei de 10 ani închisoare, însă a solicitat ca această contestaţie să fie trimisă spre judecare la o altă instanţă, invocând faptul că judecătorii de la CAB sunt lipsiţi de imparţialitate.

Instanţa supremă i-a respins însă cererea de strămutare.

Pe 8 august, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare.

De asemenea, Sorin Pantiş, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

Curtea de Apel Bucureşti a dispus totodată confiscarea mai multor proprietăţi, terenuri şi imobile aparţinând lui Dan Voiculescu, 'care vor trece în patrimoniul statului libere de orice sarcini'.

Este vorba, printre altele, de 'imobilul teren intravilan în suprafaţă de 29.220,03 metri pătraţi, situat în Bucureşti, sector 1, strada Gârlei nr. 1D şi construcţiile aferente', precum şi de alte două şi construcţiile aferente acestora, în suprafaţă de 4.457 de mp şi, respectiv, de 3.000 de mp, ambele situate în Bucureşti, sector 1, strada Gârlei, nr. 1B.

Judecătorii au mai decis confiscarea imobilului situat în şoseaua Bucureşti - Ploieşti nr. 25 - 27, sector 1, compus din teren în suprafaţă de 4184,41 mp şi construcţie de 3.140 mp edificată pe o suprafaţă construită la sol de 1986,25 mp, care vor trece în patrimoniul statului.

Totodată, instanţa a confiscat de la Camelia şi Corina Voiculescu aproximativ 3 milioane de lei, reprezentând contravaloarea a aproape 10 milioane de acţiuni deţinute la SC Compania de Cercetări Aplicative şi Investiţii SA (fostă SC ICA SA), donate de Dan Voiculescu fiecăreia.

Citeşte şi: Compania Grivco a contestat sechestrul din dosarul ICA la Curtea Constituțională

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ