DOVADA că Victor Ponta conduce Guvernul României de la distanță: Iohannis a acceptat propunerea lui Ponta

| 23 iun, 14:43

Mulți sunt cei care, în contextul operației suferite de premierul Victor Ponta săptămâna trecută, s-au pripit susținând că acesta nu mai este, de facto, la butoanele guvernării. Evenimentele și informațiile survenite în această perioadă ne arată, însă, că Ponta se află în continuare, cu mână forte, la cârma executivului.

În ultimele zile, Ponta a arătat că își controlează și este în plină coordonare cu principalii săi colaboratori politici, că este conectat la deciziile guvernului, precum și la ultimele proiecte legislative care urmează să fie adoptate în Parlament. În acest sens, Ponta i-a chemat la Istanbul pe diverși miniștrii, colaboratori politici apropiați, dar și pe partenerii săi din coaliția de guvernare. Mai mult, până și președintele României, Klaus Iohannis, a făcut un pas în spate, demostrând că îl trateaza ca partener egal pe premier și că îi acceptă propunerea privind interimatul la Guvern pentru perioada imediat următoare.

 

Reducerea TVA la 19% și reducerea prețurilor la medicamente, bătute în cuie de Ponta din spital!

Una din cele mai importante măsuri fiscale din ultimii 10 ani, reducerea TVA la 19% prin noul Cod Fiscal, a fost luată de Victor Ponta din spital, în urma unei discuții finale pe care premierul a avut-o cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. În plus, o altă măsură așteptată de români, reducerea prețurilor la medicamente, a fost de asemenea promovată în urma unei întâlniri care a avut loc între ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, și premierul Victor Ponta la Istanbul.

Practic, pe cele două subiecte guvernamentale, cei doi responsabili s-au deplasat la în Turcia pentru a fixa toate detaliile măsurilor, înainte ca acestea să fie votate, respectiv să intre în vigoare.

 

Tăriceanu, la discuții "de natură politică" cu Ponta la Istanbul

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului şi co-preşedinte ALDE, l-a vizitat la rândul său pe Ponta în spital. Cei doi au discutat probleme legate de funcţionarea Coaliţiei de Guvernare şi despre proiectele politice din perioada următoare. Vizita lui Tăriceanu trebuie pusă în contextul votului de mâine din Parlament pe noul Cod Fiscal, precum și pe alte proiecte care trebuie să fie aprobate de legislativ înainte de finalul sesiunii parlamentare.


Dragnea, primul lider PSD care s-a dus să vorbească cu Ponta. Tema discuțiilor: "chestiuni politice importante"

La câteva zile de la operația suferită în Turcia, premierul Victor Ponta a primit vizita liderului și partenerului său politic din PSD, Liviu Dragnea. Conform lui Dragnea, decizia de a-l vizita pe prim-ministru a fost luată încă de luni, ziua în care Ponta s-a operat: "M-am dus în primul rând să-l văd. A doua motivație a fost să văd exact despre ce situație medicală este vorba. În al treilea rând să discutăm câteva chestiuni politice importante pe care stabiliserăm să le discutăm în săptămâna asta."


Președintele Iohannis recunoaște și acceptă propunerile lui Victor Ponta

O dovadă în plus că Victor Ponta conduce, de la distanță, Guvernul României o avem chiar de la președintele Iohannis. Acesta a acceptat propunerea lui Victor Ponta ca, pe perioada absenței sale din țară, conducerea executivului să fie asigurată, interimar, de viceprim-ministrul Gabriel Oprea. Prin acțiunile întreprinse în ultimele zile, președintele Iohannis a dat semnalul că acceptă propunerile venite dinspre Victor Ponta și îl tratează pe acesta drept partener egal, conform raportului constituțional impus de relația președinte-premier.

 

Imaginea de ansamblu îl prezintă pe Ponta conectat la viața politică din România, implicat în deciziile guvernamentale majore care urmează să fie anunțate, precum și într-un dialog constant cu liderii politici care conduc coaliția de guvernare. Chiar dacă este la distanță, se poate spune că prim-ministrul României conduce în continuare cu fermitate Guvernul, toate deciziile majore trecând înainte pe la el pentru aprobare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 iun, 11:43
sofia
OFERTA DE LUCRU
Castigi cat de mult lucrezi!!! Editura EPUBLISHERS.SRL, cauta colaboratori pentru piata americana de carti electronice, ceva cu totul NOU se petrece sub ochii vostrii, toti cei care sunt sceptici vor vedea cu ochii lor cum altii vor castiga bani in momentul cand v-om atinge pragul necesar de inscrisi !Ce oferim-plata se calculeaza în functie de implicare si realizari-instruire gratuita prin email-contract legal de comision-posibilitatea de a lucra de acasa fiecare isi face singur programul de lucru.Convinge-te de realitatea informatiei si poti sa ai O AFACERE A TA. Va oferim detalii la adresa de email : [email protected]
24 iun, 07:33
BEN
cautam colaboratori
Oamenii care nu au scopuri sunt sortiţi să muncească pentru cei care au. Ori munciţi pentru a vă îndeplini propriile scopuri, ori pentru a le împlini pe ale altora. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]
23 iun, 15:17
palada pufosul
decizia de reducere a TVA la 19%,fara un studiu de impact,luata pe patul de spital ma duce cu gandul ca ar putea fi internat premierul,in alta parte,la alta sectie,poate psihiatrie?
ps;pentru Autor:ai reaparut potaie?te-a scos foamea din casa?atunci ia da la taticu Sultanescu un oscior...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ