Economia merge. Să îl acuzăm atunci pe Ponta că e rusofil

| 15 mai, 2014

În contextul acestui bilanț pozitiv pe toată linia al guvernării Ponta, lui Traian Băsescu, PMP-iștilor și presei afiliate nu le-a mai rămas decât alternativa de a inventa subiecte pentru a alimenta campania negativă la adresa lui Victor Ponta. Așa s-a născut teza că Victor Ponta ar fi rusofil.

Teoria spune că, în principiu, sunt două mari tipuri de a face campanie și a convinge alegătorii să își dea votul. O variantă este să mizezi pe un mesaj pozitiv și să pui în valoare ceea ce ai făcut pentru electorat. Cea de-a doua soluție este să mergi pe o campanie negativă, promovându-ți nu propria alternativă, ci criticând ceea ce face adversarul.

Ajunși în acest punct, se cuvine să observăm că, de cele mai multe ori, formațiunile politice care optează pentru o campanie negativă o fac și pentru că nu au ce să arate electoratului. Este și cazul PMP care, sub conducerea președintelui Traian Băsescu, a pus toate tunurile pe premier într-o încercare disperată de a asunde lipsa totală a unei alternative proprii și bagajul imagologic negativ uriaș acumulat în perioada în care liderii acesti formațiuni s-au aflat la guvernare.

Numai că, pentru a putea susține credibil o campanie negativă, este necesar să ai și ce să critici. Or, la acest capitol, cu toate străduințele președintelui de a găsi nod în papură actualei guvernări, bagajul de teme care pot fi abordate critic este aproape inexistent.

Actuala guvernare a reușit să stabilizeze o economie pe care Emil Boc, Elena Udrea și alți lideri politici asociați PMP o aduseseră în sapă de lemn. Mai mult, de la preluarea guvernării de către Victor Ponta, toate datele venite dinspre economie s-au înscris pe un trend pozitiv consolidat. După creșterea economică record din 2014, datele de pe trimetrul I arată o majorare a PIB de 3,8 procente, producția industrială crește accelerat, iar consumul dă semne de revenire.

Eficiența măsurilor de stimulare a economiei luate de cabinetele conduse de Victor Ponta au crescut spectaculos credibilitatea României în ochii investitorilor. Țara noastră se împrumută astăzi la dobânzi din ce în ce mai mici pe piețele financiare internaționale și a redevenit, chiar și în condițiile de instabilitate accentuată din regiune, o destinație atractivă pentru investitori.

În plus, acolo unde guvernările girate de Traian Băsescu doar au tăiat, cabinetele conduse de Victor Ponta au reușit să pună la loc. Au fost reîntregite salariile, s-a restituit CAS-ul, s-a majorat punctul de pensie, a crescut salariul minim și cel mediu.

În contextul acestui bilanț pozitiv pe toată linia al guvernării Ponta, lui Traian Băsescu, PMP-iștilor și presei afiliate nu le-a mai rămas decât alternativa de a inventa subiecte pentru a alimenta campania negativă la adresa lui Victor Ponta și a cabinetului pe care îl conduce. Așa s-a născut teza că Victor Ponta ar fi rusofil.

În mod evident, nu există niciun motiv real pentru a aduce astfel de acuzații unui premier care a avut ieșiri cât se poate de ferme și de clare împotriva derapajelor venite dinspre Federația Rusă. Iar faptul că presa controcenistă și PMP-iștii marșează pe o asemenea teză aberantă și mincinoasă nu face decât să demonstreze cât de mare este disperarea în fața unei guvernări pe care nu au cu ce să o atace.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 mai, 2014
Dac
continuare
2. Dacă, după acest episod, aţi plecat intempestiv în Franţa, cu o geantă de voiaj, şi dacă aţi locuit în Paris la doamna Nadia Marcu Pandrea, fiica marelui cărturar Petre Pandrea şi nepoata lui Lucreţiu Pătrăşcanu, prietenă a mamei dumneavoastră? Dacă aţi plecat de la aceasta neanunţat, cu două geamantane, şi dacă aţi dormit ulterior prin gări şi prin parcuri? Dacă aţi avut probleme cu poliţia franceză? Dacă aţi lucrat o lună la un restaurant Mc’Donald’s şi pentru ce motive aţi fost dat afară?

3. Dacă aţi locuit ulterior la un anume Marin Bobeică, ofiţer acoperit al SIE la Paris, cunoscut ca homosexual, şi dacă aţi întreţinut relaţii nefireşti cu acesta?

4. Dacă, după ce aţi devenit procuror, le-aţi sprijinit pe mama dumneavoastră şi pe o mătuşă a dumneavoastră, să acapareze în mod fraudulos vila de la Poiana Ţapului (Buşteni), moştenită de doamna Nadia Marcu Pandrea de la familia Pătrăşcanu?

5. Dacă este adevărat că, în timp ce eraţi procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, aţi soluţionat un singur dosar cu rechizitoriu şi că în acesta s-a pronunţat soluţie de achitare?

6. Dacă este adevărat că, în anul 1997, în timp ce eraţi procuror, aţi fost racolat în Serviciul de Informaţii Externe (SIE) de către generalul Cornel Biriş şi dacă aţi activat în unitatea deplin conspirată denumită “Umbre” sau H? Dacă aţi fost trimis la specializare antimafia în Italia cu misiunea de a o monitoriza pe Carla del Ponte, fost procuror antimafia, ulterior procuror şef al Tribunalului Penal pentru fosta Iugoslavie?

7. Dacă este adevărat că, în data de 7 mai 2012, înaintea depunerii jurământului de către primul guvern Ponta, festivitate care a început cu o întârziere de circa 15 minute faţă de ora anunţată , aţi fost invitat de preşedintele Traian Băsescu într-un birou de la Palatul Cotroceni
16 mai, 2014
Dac
Scrisoare deschisa
Adevărul (despre premierul Victor Ponta) care ne zbârlește părul
A doua scrisoare deschisă către Victor Ponta

Cetăţene prim-ministru,

Având în vedere că sesiunea parlamentară s-a încheiat săptămâna trecută, vă transmit o scrisoare deschisă cu statut de interpelare, urmând să o înregistrez în acest sens la Senat. Am decis ca, prin această scrisoare-interpelare, să vă adresez mai multe întrebări legate de anumite aspecte nebuloase din trecutul şi prezentul dumneavoastră, pe care le voi dezvolta ulterior într-o amplă declaraţie politică intitulată „Victoraş, ai grijă de copii!”, pe care am anunţat-o de altfel. Chiar dacă aspectele mai grave şi interesante din această declaraţie au fost verificate şi răsverificate din mai multe surse, fiind de profesie jurist, inclusiv fost procuror ca şi dumneavoastră, am decis să respect o regulă străveche de drept „Audiatur alter pares” (Ascultă şi cealaltă parte), pe care dumneavoastră nu aţi respectat-o în cazul excluderii mele abuzive din PSD. Consider că după nefastul episod Ceauşescu, românii au dreptul să cunoască părţile mai întunecate din biografia conducătorilor lor.

Aşadar şi prin urmare, vă solicit să răspundeţi la următoarele întrebări:

1. Dacă în fragedă tinereţe, respectiv în anii ’90, aţi avut un comportament sadic faţă de tatăl dumneavoastră (menţionat şi de mama dumneavoastră într-o scrisoare publicată în presă), care era imobilizat la pat din cauza unui cancer chinuitor? Dacă, în vara anului 1990, când aveaţi 18 ani, l-aţi bătut bestial pe tatăl dumneavoastră, rupându-i un picior, fapt care i-a agravat starea de sănătate şi i-a grăbit decesul?

2. Dacă, după acest episod, aţi plecat intempestiv în Franţa, cu o geantă de voiaj, şi dacă aţi locuit în Paris la doamna Nadia Marcu Pandrea, fiica marelui cărturar Petre Pandrea şi nepoata lui Lucreţiu Pătrăşc

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ