Liberalii sătmăreni - USL trăiește!

| 16 mai, 2014

Este clar că liberalii sunt mai vizibili în spațiul media prin manifestările isterice la adresa PSD și prin sesizările la BEJ cu privire la interzicerea folosirii acronimului USL, decât prin acțiunile și inițiativele proprii precum moțiunea de cenzură, schimbarea orei Romaniei ori vizita lui Antonescu în SUA.

Cu toate acestea, se pare că au mai rămas și oameni care și-au păstrat coloana vertebrală și nu sunt dispuși să accepte direcția impusă de la centru, de Antonescu, motiv pentru care susțin în continuare proiectul USL. Unul dintre cele mai vizibile astfel de cazuri este județul Satul Mare.

În condițiile în care liderul PNL Ovidiu Silaghi a trecut de partea PSD și candidează la alegerile parlamentare parțiale susținut de către Alianța PSD-PC-UNPR, iar liberalii s-au dezis de el prin vocea Cristinei Pocora, filială județeană a PNL Satu Mare rămâne fidelă fostului președinte Silaghi și chiar îl susține în cursa electorală. Pentru liberalii sătmăreni USL trăiește! Mai mulți lideri județeni din partea PNL, în frunte cu Virgil Enătescu, noul președinte al filialei teritoriale și-au manifestat susținerea candidaturii lui Silaghi și chiar au găsit un concept de campanie care să vină în ajutorul proaspătului pesedist - „Votați omul, nu sigla”. Prin urmare, aceștia nu numai că au nesocotit deciziile luate la cel mai înalt nivel al PNL, dar merg până într-acolo încât investesc resurse materiale și umane pentru a-i face campanie lui Ovidiu Silaghi.

Din nefericire, ceea ce refuză Antonescu să înțeleagă este faptul că, dincolo de termenul în sine, USL reprezintă lupta împotriva unui regim toxic pentru România, reprezintă 7,4 milioane de români care, indiferent de culoarea politică și de diferențele ideologice, vor același lucru – normalizarea vieții politice din România și căderea unei dicataturi. USL trăiește prin efortul în vederea atingerii obiectivelor asumate în fața românilor în 2012. Aceste tensiuni între centru și filialele județene sunt din ce în ce mai des întâlnite, mulți dintre liberalii care au continuat să susțină USL fie au fost excluși din partid, fie au plecat de bună voie, iar Antonescu pierde teren în cadrul partidului pe care îl conduce, sunt toate devezi ale faptului că PNL a fost scos cu forța din USL, din cauza că Antonescu avea o agendă personală.

Nu se pot interzice 3 ani de istorie, nu poți sterge cu buretele o colaborare strânsă la nivel local între partidele care formează USL, iar Antonescu nu poate să le interzică românilor să renunțe la speranța pe care a reprezentat-o USL pentru ei. USL trăiește indiferent de deciziile BEJ în privința interzicerii termenului și indiferent de declarațiile anti-USL ale lui Crin, iar Satu Mare este dovada supremă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 mai, 2014
Gabriel
Verticalitatea coloanei vertebrale?
Cum poti sa-ti mentii verticalitatea colanei vertebrale cand stai aplecat sa-i pupi in fund pe PSD si pe Voiculescu?!
Astept un raspuns....
16 mai, 2014
cantautor
cu riscul de a parea ca ma repet,dar am citit-o undeva si mi-a placut:
Da,Domnule Sultanescu ,chiar daca dupa mintea dumitale perfectionata la Stefan Gheorghiu(evident dupa 90) USL mai traieste,iti marturisesc franc:a fost singura pomana la care m-am distrat...
au fost multi preoti:Sarbu,Gadea..etc
ce mai,a fost chiar misto,vorba ungurului...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ