ECONOMICA.NET: Uniunea Europeană ne otrăveşte cu un nou "E"

| 19 mai, 2014

Comisia Europeană a aprobat folosirea substanţei advantam ca îndulcitor concentrat pentru o multitudine de produse alimentare. Va fi specificat pe etichete ca E 969 şi îl vom consuma în produsele lactate fermentate aromatizate, îngheţată sau gemuri.

Comisia Europeană a adoptat, printr-un Regulament, introducerea pe lista aditivilor alimentari acceptaţi a substanţei advantam. Acesta este folosit ca îndulcitor şi va fi menţionat pe etichete sub denumirea de E 969.

Producătorii au solicitat introducerea E 969 în consumul uman în 2010. "Utilizarea substanței advantam ca îndulcitor concentrat în diferite produse alimentare și de masă pentru a înlocui zaharurile calorice (zaharoză, glucoză, fructoză etc.) și pentru a permite astfel o reducere a conținutului caloric al acestor produse alimentare constituie o necesitate tehnologică. Adăugarea substanței advantam ca îndulcitor în categoriile de produse alimentare în care îndulcitorii concentrați sunt autorizați va oferi producătorilor o mai mare flexibilitate în prepararea de produse alimentare cu valoare energetică redusă al căror gust este similar cu cel al produsului echivalent cu valoare calo­rică normală. Proprietățile gustative și edulcorante, precum și buna stabilitate a substanței advantam o transformă într-o alternativă la îndulcitorii concentrați deja autorizați, oferind consumatorilor și industriei alimentare opțiunea de a alege dintr-o gamă mai largă de îndulcitori, reducând astfel consumul individual al fiecărui îndul­citor", se menţionează în Regulament.

Citeşte continuarea pe Economica.net.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ