Băsescu: România este departe de a fi cea mai coruptă ţară din UE

| 17 mai, 2014

România este departe de a fi cea mai coruptă ţară din Uniunea Europeană, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, preşedintele Traian Băsescu.

''România s-a obişnuit să se autoflageleze. România este departe de a fi cea mai coruptă ţară din Uniunea Europeană şi v-o spun ca om care ştie acest lucru bine, (...) dar trebuie să ne batem toţi pentru a schimba această percepţie'', a spus şeful statului, prezent la o dezbatere cu tema ''Statul de drept şi lupta împotriva corupţiei''.

Traian Băsescu a făcut referire şi la problemele din sănătate.

''Mai sunt nişte lucruri pe care le-aş observa: sisteme integral corupte, cum este sistemul de sănătate. Sigur, nu îi acuz pe toţi medicii din sistemul de sănătate, dar cât timp avem trei tipuri de structuri în sănătate - avem cabinetul privat, avem spitalul privat şi avem spital de stat - de unde credeţi că se vor drena resursele, când medicii merg de la spitalul de stat şi operează în spitalul privat? Marea problemă a corupţilor din sistemul de sănătate a fost blocarea noii legi a sănătăţii şi asta este tot o acţiune care reflectă corupţie, în ianuarie 2012, când am vrut să introducem o nouă lege a sănătăţii, care să rezolve această problemă'', a declarat şeful statului.

Traian Băsescu a participat, sâmbătă, alături de primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, la o dezbatere organizată de Fundaţia Mişcarea Populară Alba şi a avut o întâlnire cu Senatul Universităţii ''1 Decembrie 1918''.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ