Băsescu: Un obiectiv fundamental pe care îl mai am - să fim în Schengen până îmi termin mandatul

| 17 mai, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat sâmbătă, la Alba Iulia, că speră să nu-şi termine mandatul fără ca România să intre în spaţiul Schengen.

'Dacă vom utiliza trusturi media să slăbim coeziunea naţiunii, dacă vom utiliza ciocoii să forţăm decizii politice favorabile în justiţie, dacă nu vom ţine cont că trebuie să accelerăm procesele de integrare în Uniunea Europeană, adică intrarea în Schengen - care eu sper să nu-mi termin mandatul şi e un obiectiv fundamental pe care îl mai am să fim în Schengen până îmi termin mandatul, deci să intrăm în zona euro. Cu cât mai integraţi, cu atât riscurile sunt mai mici. Dar trebuie să avem grijă de menţinerea coeziunii naţiunii şi de neacceptarea influenţei grupurilor de ciocoi asupra deciziei politice', a declarat Traian Băsescu.

În opinia acestuia, a-i da Portul Constanţa lui Radu Mazăre e un element de dispreţ pentru interesul naţional.

'Un port care face investiţii de cinci sute de milioane în ultimul an să-l ia Măzărică, clovnul naţional, să facă ce vrea acolo, nu se poate. E cam şi cum ai da Otopeniul la oraşul Otopeni pentru exploatare. Deci, avem şi tentative din acestea de lovituri date infrastructurilor de securitate naţională. Sigur că n-am să tac, cum n-o să tac nici pe tentativa premierului de a destructura instituţii care ţin de CSAT şi de siguranţa naţională, cum ar fi Ministerul Apărării, prin preluarea conducerii Direcţiei de Informaţii a Armatei, Poliţia trecută direct în subordinea lui, Serviciul de Informaţii DGIPI al Ministerului de Interne trecut în subordinea lui şi STS-ul şi aşa mai departe. Deci, sunt lucruri pe care eu, ca responsabil de securitatea naţională, le văd. Sigur că trebuie să vină momentul când le pui capăt'', a arătat şeful statului, la Alba Iulia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ