Băsescu: Partidele care funcţionează din '91-'92 şi-au epuizat capacitatea de a moderniza ţara

| 17 mai, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat sâmbătă, la Alba Iulia, că depolitizarea instituţiilor este cheia succesului României şi a prevenirii riscului de a avea un stat slab şi consideră că toate partidele care funcţionează din 1991, 1992 şi-au epuizat capacitatea de a moderniza ţara.

'Depolitizarea este şansa României şi a prevenirii riscului de a avea un stat slab. (...) Depolitizarea este cheia succesului României', a spus şeful statului, prezent la o dezbatere organizată de Fundaţia Mişcarea Populară  la Alba Iulia despre 'Statul de drept şi lupta împotriva corupţiei'.

Întrebat ce se poate face pentru a avea instituţiile statului depolitizate, acesta a răspuns: 'Am o soluţie foarte simplă: votaţi PMP'.

Potrivit acestuia, PMP şi-a propus ca în 2016 să obţină 30% la alegerile legislative.

'Obiectivul este ca acest partid să fie partid de guvernământ în urma alegerilor (n.r - din 2016)', a mai spus Băsescu.

Şeful statului a apreciat că partidele care s-au înfiinţat sau reînfiinţat în 1991 - 1992 şi-au epuizat capacitatea de a mai genera progres pentru România.

'Cred că toate partidele care funcţionează din 1991, 1992 şi-au epuizat capacitatea de a moderniza România. Trebuie un partid nou', a mai declarat Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 mai, 2014
Nume
Diversiune
Pe principiul "schimbati tot ca sa nu se schimbe nimic". In ce tara occidentala ati vazut partide vechi desfiintate prin dorinta chibitilor?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ