Efectul ȘOVA: Senatorii modifică articolul care l-a salvat pe Dan Șova de DNA

| 31 mar, 08:28

Comisia pentru regulament a Senatului va fi convocată, marţi, începând cu ora 12,00, pentru a lua în discuţie propunerea avansată de liderul grupului senatorilor PSD, Ilie Sârbu, privind modificarea articolului 173 din Regulamentul Senatului, astfel încât prevederile acestuia să fie corelate cu textul constituţional şi cu deciziile CCR. Acest articol se referă la prezența la vot și majoritatea parlamentară.

"Săptămâna trecută ştiţi că am avut un vot care a stârnit tot felul de discuţii şi astăzi încă mai sunt şi, în acest context, aş propune plenului să facem o adaptare a Statutului nostru cu prevederile din Constituţie (...) având în vedere decizia CCR 392/2007 şi 990/2008. Aş propune modificarea articolului 173 din Regulamentul Senatului şi modificarea art. 24 alin. 4 din legea privind Statutul deputatului şi senatorului. (...) Vă rog să supuneţi votului şi, sigur, Comisia de regulament să se aplece cu multă atenţie asupra acestor prevederi ca să nu mai existe discuţii. Cred că lucrurile se pot clarifica foarte simplu", a declarat Sârbu, luni, în plenul Senatului.

Propunerea lui Sârbu de sesizare a Comisiei pentru regulament cu privire la modificarea articolului 173 a fost adoptată de plenul Senatului cu 117 voturi pentru, un vot împotrivă şi o abţinere.

Preşedintele de şedinţă, vicepreşedintele social-democrat al Senatului Ioan Chelaru, a făcut precizarea că modificarea articolului 173 din Regulamentul Senatului este de competenţa Comisiei pentru regulament, însă în ceea ce priveşte modificarea Statutului deputatului şi senatorului va fi necesară sesizarea Birourilor permanente reunite ale celor două Camere.

Citeste si: Dan Şova, în PERICOL. CSM îi face pe plac Laurei Codruţei Kovesi

"Prima chestiune - modificarea art. 173 din Regulamentul Senatului ţine într-adevăr de Comisia de regulament a Senatului şi acest lucru îl putem face, să împuternicim comisia să propună un text care să pună în acord articolul 173 cu textul constituţional şi cu hotărârea Curţii. Cea de a doua propunere, de modificare a legii nr. 96/2006, ţine de Comisia comună a celor două Camere privind Statutul deputatului şi senatorului şi ar trebui sesizarea să o facem la Birourile permanente reunite într-o procedură foarte rapidă", a subliniat Chelaru.

La rândul său, preşedintele Comisiei pentru regulament a Senatului, Sebastian Grapă, a declarat că în mod "obligatoriu" va trebui modificat articolul 173 din Regulamentul Senatului.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 mar, 09:08
ela
JOB
!! Doriti sa va alaturati unui proiect de lucru online, pentru piata nationala si internationala? Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ