Șeful ANAF, reacție după închiderea micilor întreprinzători: "... nu neglijăm mica evaziune"

| 29 mar, 12:05

Șeful ANAF, Gelu Diaconu, a recționat după ce un magazin din Suceava a fost închis de către Fisc, pentru o lipsă în gestiune de 50 de lei.

Acesta susține că inspectorii nu pot ignora infracțiunile economice minore pentru că, adunate, toate aceste cazuri "mici" înseamnă sute de milioane de euro care nu mai ajung la bugetul de stat.

"Tot aud marota cu Fiscul care se duce peste comercianții mici și îi sufocă cu amenzi pentru câteva sute de lei încasate fără emiterea unui bon fiscal, în loc să se ducă în controale la marii evazioniști. E greu de înțeles de ce se perpetuează cu asiduitate această idee, în condițiile în care ANAF a informat, nu o dată, presa și opinia publică că, în 2014, în primul an de activitate, Direcția Antifraudă a înaintat organelor de anchetă peste 700 de sesizari penale cu o valoare a prejudiciilor de circa 780 milioane de euro. Și că valoarea actelor de sesizare cu prejudiciu mai mare de 1 milion de euro a reprezentat 90% din totalul prejudiciilor", a declarat Gelu Ștefan Diaconu.

"Nu putem neglija mica evaziune. Pentru că, adunate, toate aceste cazuri "mici" înseamnă sute de milioane de euro care nu mai ajung la bugetul de stat. Și, apoi ne plângem că nu sunt bani pentru școli și spitale", a adăugat Diaconu.

O serie de mici întreprinzători acuză inspectorii de la Antifraudă că le închide activitatea pentru sume derizorii depistate în casele de marcat și că îi hărțuiește cu amenzi. Zilele trecute, mai multe zeci de firme au fost sigilate și li s-a afișat pe uși sau geamuri anunțul "Activitate suspendată de Antifraudă ANAF pentru neemiterea bonurilor fiscale".

Citeşte şi: Băncile, cazinourile, avocaţii, agenţii imobiliari OBLIGAŢI să anunţe zilnic ANAF despre tranzacţiile de peste 5.000 de EURO

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ