RĂZBOI între patronii de terase de pe litoral şi inspectorii antifraudă

| 28 mar, 10:58

Oamenii de afaceri de la malul mării şi din Delta Dunării ameninţă să boicoteze debutul sezonului estival din cauza controalelor ANAF. Patronii încearcă să facă presiuni asupra Fiscului şi ameninţă că vor ţine restaurantele închise.

Inspectorii ANAF au luat la picior litoralul pentru a vedea dacă noua lege a bonurilor fiscale este respectată sau nu. Patronii trebuie acum să justifice fiecare ban din casa de marcat. Dacă sunt găsiţi mai mulţi bani în casă, afacerea este închisă. Patronii sunt nemulţumiţi şi ameninţă cu soluţii radicale: de 1 mai turiştii nu vor avea unde să iasă la terasă.

„De pe data de 1 până pe 2, cât ţine tot weekendul, toate unităţile de alimentaţie publică să facă o grevă şi să le închidă”, spune Sorin Mocianu, patron de restaurant.

„Dacă ei au făcut o acţiune în forţă, atunci noi trebuie să le răspundem la fel”, spune și Iulian Gropoşilă, Preşedintele Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

Citeşte şi: Lovitură DURĂ pentru patronii de restaurante. Ce LOCAŢII de renume au căzut în plasa " DNA-ului fiscal"

„Este un abuz fără precedent, zic eu, desanturile care se fac, închiderea unei societăţi comerciale doar pentru simplul fapt că un ospătar are la el 50 de lei în buznar”, arată Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ a României.

Primele localuri s-au închis deja, după ce în casa de marcat s-au găsit mai puţini bani decât în bonurile fiscale.

„Nu poţi să ajungi să închizi o unitate, să laşi nişte oameni pe drumuri, vă dau exemplu cu ceea ce s-a întâmplat cu un restaurant unde 25 de angajaţi sunt pe drumuri acum, unitatea este scoasă la vânzare”, arată Mirela Matichescu, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism.

Într-o singură noapte, inspectorii antifraudă au rupt amenzi de peste 80.000 de lei în cele 29 de cafenele şi restaurante verificate. În cele trei săptămâni de verificări, amenzile s-au ridicat la 190.000 de lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ