Elena Udrea, la capătul puterilor: Sunt torturată

| 02 apr, 09:39

Elena Udrea a postat un nou mesaj pe Facebook , chiar în timp ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să decidă dacă va fi eliberată sau nu. În mesaj, Elena Udrea susţine că "trimiterea „la beci” se aseamănă cu o formă de tortură făcută pentru ca acuzaţii să spună tot ce vor să audă procurorii".

"Nu există absolut niciun motiv ca Elena Udrea să rămână în arest preventiv. De aceea, credem şi sperăm că Înalta Curte va lua o decizie pozitivă.

Arestul preventiv trebuie să fie o măsură excepţională şi să îi privească doar pe cei care prezintă un pericol concret pentru societate şi ordinea publică. Elena Udrea nu poate fi privită sub nicio formă ca un pericol social.

Citeşte şi: ELENA UDREA a ajuns la Înalta Curte. Ce urmează să afle astăzi

Din păcate, această măsură a arestului preventiv s-a transformat în mâinile unor anchetatori într-o formulă primară de intimidare şi presiune asupra celor cărora le este aplicată. Trimiterea „la beci” se aseamănă cu o formă de tortură făcută pentru ca acuzaţii să spună tot ce vor să audă procurorii. Or, crezul şi speranţa noastră este că România a evoluat foarte mult de la momentul în care aceste practici puteau fi definitorii pentru Justiţie.

Privarea de libertate înaintea unei condamnări nu este firească într-o societate democratică şi nu vine nici în spiritul noilor Coduri, care au stabilit că există şi alte măsuri de natură preventivă: controlul judiciar şi arestul la domiciliu.

Dispunerea oricăreia dintre cele două măsuri nu ar împiedica în vreun fel desfăşurarea anchetei. Doar setea de imagine şi de spectacol face să se insiste în continuare pe ideea arestului preventiv, care nu ajută în niciun fel la aflarea cât mai grabnică a adevărului.

Mai mult, în condiţiile în care nu există niciun fel de probă împotriva Elenei Udrea, doar denunţuri şi declaraţii, păstrarea arestului preventiv s-ar constitui într-o nouă nedreptate", este mesajul postat de Elena Udrea pe Facebook.

Citeşte şi: Motivarea ÎCCJ privind prelungirea arestului preventiv în cazul Elenei Udrea: nu conștientizează activitatea ilicită

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 apr, 09:01
mama
curva!
04 apr, 01:10
ioana
vreau
. Daca doriti sa aveti succes urcati si iesiti la lumina stralucitoare a succesului, înconjurati-va de oameni ce stiu sa reuseasca in viata. Tineti in mână intreaga putere de a alege, folositi-va aceasta putere!
Trimite ”vreau” la adresa de email [email protected]
Fara detalii pe facebook, program part-time, conexiune la internet
Instruire gratuita, seriozitate, rabdare si perseverenta.
Solicitam si oferim seriozitate.
04 apr, 01:10
ioana
vreau
. Daca doriti sa aveti succes urcati si iesiti la lumina stralucitoare a succesului, înconjurati-va de oameni ce stiu sa reuseasca in viata. Tineti in mână intreaga putere de a alege, folositi-va aceasta putere!
Trimite ”vreau” la adresa de email [email protected]
Fara detalii pe facebook, program part-time, conexiune la internet
Instruire gratuita, seriozitate, rabdare si perseverenta.
Solicitam si oferim seriozitate.
03 apr, 10:22
jiji
articolul in cauza
Acolo ii este locul sa se invete minte sa nu se mai atinga de banii statului.
02 apr, 19:18
BUNICU'
Cred ca Udrea si Basescu s-au imbolnavit de retard-mintal. Cine a creat acest sistem ? Cine s-a prezentat in biroul lui Ponta pentru negocierea numirii Codrutei Kovesi la DNA ?Cine se lauda cu Justitia independenta laudata in MCV -uri? Cand au fost arestati cei din ,, opozitie'' Justitia era independenta ! Acum Justitia este comparata cu Guantanamo ! Numai pentru aceste inadvertente , acesti Sefi de Stat si mainile lor drepte, trebuie condamnati! Nu-i mai intereseaza imaginea Romaniei? MCV-ul nu-i mai monitorizeaza? Pentru Basescu ROMANIA a ajuns Romanica! Licuriciul care l-a tinut in functie dupa referendum, acum tortureaza detinuti la Guantanamo ! Dar despre cetatenii Romaniei nu spun nimic? Basescu fuge acum in padure de frica cetatenilor? Ce MUSCA are Basescu pe caciula, de se fereste asa de cetatenii carora le-a urat ...,, Sa traiti bine''...? Puscariabilii !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ