Emil Boc îşi pune clujenii în cap! A cerut Guvernului deblocarea activității de ridicare a mașinilor în trafic

| 05 iun, 13:48

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, susține că primăriile sunt paralizate în ceea ce privește fluidizarea traficului prin ridicarea mașinilor și solicită Guvernului să intervină pentru deblocarea situației.

Emil Boc a afirmat, vineri, într-o declarație făcută presei, că doar Guvernul are capacitatea de a reglementa situația, dar că cetățenii, "nervoși" de anumite situații întâlnite în trafic din cauza mașinilor parcate ilegal, se adresează primăriei, fără să știe că autoritatea locală are atribuții limitate în acest domeniu.

Citeşte şi:  Veste bună pentru şoferi. Avocatul poporului: Ridicarea maşinilor este ILEGALĂ

'Solicit de urgență Guvernului să deblocheze activitatea de ridicare a mașinilor pentru că numai Guvernul poate să o facă în acest moment. Guvernul fie emite regulamentul de ridicare a mașinilor, așa cum s-a angajat prin Ordonanță de Urgență, fie modifică această ordonanță și spune că autoritățile locale pot emite aceste regulamente de ridicare a mașinilor. Până când Guvernul nu adoptă una dintre cele două soluții, noi, practic, suntem paralizați, blocați, cetățenii nervoși, iar primăriile fără mijloace de a interveni acolo unde există abuzuri și sunt parcate mașini neregulamentar, pe treceri de pietoni sau blochează linia de tramvai', a spus Boc, conform Agerpres.

Primarul a mai precizat că, la nivelul orașului Cluj-Napoca, o regie a municipalității, respectiv RADJ, a efectuat acțiuni de ridicare a mașinilor, dar că acestea au fost blocate în urma deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție.

'Comunicarea ÎCCJ are efecte pentru noi pentru că această decizie constată faptul că primăriile nu au dreptul de a ridica mașini în baza regulamentelor locale, numai dacă ar exista unul emis de Guvern. Dacă noi am ridica mașini, oricine ne-ar da în judecată ar câștiga "de pe scaun" și am fi obligați să plătim despăgubiri. De peste zece zile, clujenii au nervii întinși la maxim, iar telefoanele Primăriei se înroșesc de situațiile în care nu se mai pot ridica mașini', a mai spus Boc.

Cluj-Napoca este în acest moment, ca număr de populație, al doilea oraș al României, iar anul acesta, pe mai multe artere, se execută ample lucrări de infrastructură stradală. Mai mult, Cluj-Napoca deține în 2015 titlul de Capitală Europeană de Tineret și este gazda unui număr mare de acțiuni, concerte, festivaluri, ca Festivalul Internațional de Film Transilvania sau conferințe organizate de universitățile din oraș.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ