Emil Constantinescu laudă creşterea economică din România şi Guvernul Ponta

| 17 ian, 2014

Fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu, a acordat un interviu, la începutul lunii ianuarie, jurnalistului german Jan Vollmer, în care laudă progresul economiei româneşti.

În contextul discuţiei despre liberalizarea pieţei muncii, fostul preşedinte a fost întrebat de jurnalistul german dacă există pericolul ca numărul emigranţilor români să crească în 2014. Acesta a răspuns citând date din prestigioasa publicaţie The Economist, vorbind despre situaţia favorabilă în care se află economia românească şi progresele înregistrate în ultima perioadă, notează RomâniaTv.net.

„Conform ziarului The Economist, creşterea economiei româneşti se situa în ultimul cvartal la 4,1%, un procent mai ridicat decât media europeană. Salariile cresc, iar rata şomajului la nivel naţional a scăzut la 5%, în Bucureşti chiar la 2%. Din şapte milioane de români încadraţi pe piaţa muncii, 1,1 milioane au un loc de muncă sigur în domeniul bugetar, la care nu ar renunţa. Trei milioane lucrează deja în străinătate, plătesc acolo impozite şi sunt înregistraţi oficial. Din aceştia, un milion în Italia, un milion în Spania, 500.000 în Franţa şi 400.000 în Germania. Şi asta spune ziarul englez The Economist, nu este propagandă românească", a declarat Emil Constantinescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ