FNSA respinge proiectul privind reducerea posturilor vacante din administraţia publică

| 25 iun, 2013

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie respinge proiectul de ordonanţă de urgenţă prin care se propune reducerea posturilor vacante din administraţia publică locală, pe motiv că acest lucru va duce la destructurarea activităţii din sector

Totodată, FNSA solicită Executivului să îi fie aduse la cunoştinţă astfel de proiecte de acte normative, în vederea formulării de propuneri, observaţii şi amendamente.

Într-o scrisoare deschisă adresată prim-ministrului, FNSA atrage atenţia asupra faptului că, prin Adresa FNSA nr. 18 din 21.02.2013, au fost ridicate câteva probleme cu care se confruntă salariaţii din administraţia publică din România, precum şi propunerile de rezolvare a acestora. 

"Printre aceste probleme sesizăm şi lipsa de personal din foarte multe unităţi administrativ-teritoriale motiv pentru care scade eficienţa şi calitatea serviciilor prestate către populaţie şi determină efectuarea multor ore suplimentare care nu sunt plătite şi nici nu pot fi recuperate deoarece s-ar produce un dezechilibru uriaş în activitatea curentă. Pentru reglementarea acestei situaţii solicităm, prin aceeaşi adresă, şi ulterior prin Lista de revendicări a FNSA din 19.04.2013, deblocarea posturilor vacante şi plata orelor suplimentare. Cu stupoare aflăm că Guvernul României, ca răspuns la solicitările noastre, pregăteşte o ordonanţă de urgenţă prin care propune reducerea posturilor vacante din administraţia publică locală, ceea ce va duce la destructurarea activităţii din acest sector", se menţionează în documentul citat.

Potrivit FNSA, prin reducerea posturilor vacante, foarte multe compartimente din instituţiile publice locale se vor desfiinţa, cum ar fi direcţiile care au ocupate mai puţin de 15 posturi, serviciile care au ocupate mai puţin de şapte posturi sau birourile cu mai puţin de cinci posturi ocupate. 

"La acest moment, reducerea posturilor vacante din administraţia publică locală înseamnă, practic, diminuarea numărului de posturi cu 24%, actualmente posturile fiind ocupate efectiv doar în proporţie de 76%. De asemenea, cine consideră şi afirmă că se poate face administraţie publică locală, de pildă cu 350 de salariaţi într-o unitate administrativ teritorială cu 400.000 de locuitori, precum reiese din anexa 1 la acest proiect de OUG, nu cunoaşte absolut nimic despre problematica din administraţia locală.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie respinge categoric un astfel de proiect de act normativ şi vă solicită insistent să reconsideraţi astfel de propuneri şi să analizaţi mai responsabil, nuanţat şi pe termen lung situaţia din administraţia publică locală, în folosul cetăţenilor României. De asemenea, în calitate de organizaţie sindicală reprezentativă, vă solicităm să ne aduceţi la cunoştinţă, din timp, în vederea formulării de propuneri, observaţii şi amendamente, astfel de proiecte de acte normative care afectează salariaţii din administraţia publică locală şi buna funcţionare a activităţii în aceste instituţii", se mai arată în scrisoarea deschisă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ