Forţa Civică depune marţi lista pentru europarlamentare. MRU deschide lista

| 23 mar, 2014

Președintele Forței Civice , Mihai Răzvan Ungureanu, va deschide lista de candidați ai acestei formațiuni pentru alegerile europarlamentare, în urma unei decizii luate duminică de Colegiul Director al partidului.

Mihai Răzvan Ungureanu a anunțat, într-o conferință de presă, că lista partidului pentru europarlamentare va fi depusă marți sau miercuri la BEC, alături de cele 200.000 de semnături pe care le-a strâns formațiunea. El a precizat că va ocupa prima poziție pe listă, urmând ca după scrutin să cedeze locul său unui alt candidat al partidului său, notează Agerpres.

Ungureanu nu a dorit însă să spună numele persoanei care va ocupa locul doi pe lista FC pentru europarlamentare, menționând că în momentul în care va fi depusă lista, va fi aflată și componența nominală a acesteia.

Întrebat ce scor speră să obțină FC la alegerile europarlamentare, el a răspuns că "doi europarlamentari ar fi prea puțin".
"Colegiul Director a hotărât prin vot ca lista să fie deschisă de președintele partidului. Mă supun votului Colegiului Director, adăugând că, în urma acestei decizii, profund democratice, statutul de prezidențiabil al Forței Civice, ales în Convenția Națională din decembrie anul trecut, nu se schimbă. Altfel spus, deschid această listă girând numele care se vor așeza pe pozițiile următoare până la poziția 42, unde sunt reprezentate toate județele țării, urmând ca la finalul competiției electorale să cedez locul unui alt membru al partidului prezent pe listă. Este o listă pe care doresc să se regăsească, și lucrurile așa stau în acest moment, cele mai bune, mai atractive, mai serioase din punct de vedere profesional nume ale partidului nostru", a menționat liderul Forței Civice.

Mihai Răzvan Ungureanu a mulțumit colegilor săi din partid pentru faptul că au reușit să strângă cele 200.000 de semnături "fără intervenții exterioare și fără ajutoare discrete".

"Această listă este o listă alcătuită pe seama criteriilor obligatorii despre care am făcut vorbire în săptămânile care au trecut și în continuare suntem singurul partid din România care a făcut aceste criterii transparente: calitatea de membru de partid, biografie profesională fără reproș și recunoscută în breaslă, de a nu fi fost urmărit penal, de a nu fi fost colaborator al Securității ca poliție politică, de a nu avea cazier și de a fi capabil să se prezinte în calitate de candidat ca autor al unui proiect românesc pentru Uniunea Europeană", a mai susținut Ungureanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 mar, 2014
El Condor
"reconostinta" servilistica
Normal ca locul va fi cedat lui EBA, in cazul in care ... nu intruneste numarul de voturi la alte partide .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ