Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, află astăzi dacă intră sau nu în închisoare

| 03 iul, 2014

Sorin Apostul, fost primar al municipiului Cluj Napoca şi cel mai apropiat colaborator al lui Emil Boc, va afla astăzi sentinţa în dosarul de corupţie în care este acuzat de luare de mită. Pe fond, Sorin Apostu a fost condamnat de Curtea de Apel Târgu Mureş la trei ani şi şase luni de închisoare. Sentinţa de astăzi a judecătorilor de la Curtea Supremă va fi una definitivă.

În decembrie 2011, DNA anunţa că i-a trimis în judecată pe soţii Apostu, pe omul de afaceri Călin Mihai Stoia şi pe denunţătorul Aspazia Droniuc, iar în cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător şi indisponibilizarea sumelor de 145.000 lei şi 10.000 de euro aparţinând inculpatului Apostu Sorin, precum şi a sumei de 358.326,93 lei aparţinând inculpatei Apostu Monica Undina.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru luare de mită în formă continuată (18 acte materiale), complicitate la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale), trafic de influenţă în formă continuată (21 acte materiale), instigare la spălare de bani în formă continuată (23 acte materiale), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (23 acte materiale) şi primire de foloase necuvenite.

Omul de afaceri Călin Stoia, administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Vereş SA, a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru dare de mită în formă continuată (18 acte materiale), participaţie improprie la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale).

Călin Mihai Stoia a părăsit, în 14 aprilie 2012, Penitenciarul din Târgu Mureş, ca urmare a deciziei de punere a sa în libertate, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. El a primit atunci interdicţie de a părăsi ţara.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ