Gabriel Oprea: Suntem la începutul unei crize politice

| 11 iun, 12:56

Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, joi, pentru Adevărul, că România se confruntă cu o criză politică, pe fondul scandalului care planează în jurul premierului Victor Ponta.

În acest context, el a ținut să precizeze că o astfel de criză nu este benefică pentru țara noastră. Totuși, președintele UNPR a a precizat că Victor Ponta este un prim-ministru bun și crede că va avea șansa să se apere în Justiție.

”Îl consider un prim ministru bun, cred că va avea sansa sa se apere în Justiție”, a spus Oprea.

ictor Ponta este urmărit penal pentru săvârşirea a trei infracţiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată (două acte materiale) în timp ce era prim-ministru al României.

Citește și: Victor Ponta, urmărit penal în dosarul lui Dan Șova. Lista infracțiunilor de care este acuzat premierul

Astfel, procurorii arată că, în calitate de prim-ministru al României, Ponta l-a desemnat pe Dan Șova în august 2012, în funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, în decembrie 2012, în funcţia de ministru delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, în luna februarie 2014, ca ministru interimar al Transporturilor şi în luna martie 2014 ministru al Transporturilor, în condiţiile în care Victor Ponta a beneficiat în trecut de foloase din partea lui Dan Şova, constând în sume de bani (în total aprox. 250.000 lei) şi dreptul de folosinţa gratuită a unui autoturism, se arată în comunicatul DNA.

Probele administrate au arătat faptul că Ponta a beneficiat, lunar, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, de sume de bani cuprinse între 7.900 lei şi 14.000 lei, în total 181.439,89 lei, în temeiul unei convenţii fictive de conlucrare profesională în domeniul juridic încheiată între SCA „Şova şi Asociaţii” reprezentată de Şova Dan-Coman şi Cabinetul de Avocat „Ponta Victor-Viorel” reprezentat de Ponta Victor-Viorel.

De asemenea, în perioada noiembrie 2008 - iunie 2009 a beneficiat în mod gratuit de dreptul de folosinţă al autoturismului marca Mitsubishi Lancer Evo 10, achiziţionat de SCA „Şova şi Asociaţii” în sistem de leasing financiar de la Romstal Leasing (rate în valoare de aprox. 6.000 lei/lună), iar ulterior, în luna iunie 2009, de sumele de bani reprezentând avansul şi alte cheltuieli aferente contractului de leasing în momentul preluării acestuia de către Ponta Victor-Viorel, în total suma de 79.641,11 lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ