Gigi Becali a chemat Avocatul Poporului să ancheteze abuzurile de la Poarta Albă

| 25 iul, 2014

Reprezentanţii instituţiei Avocatul Poporului  au efectuat joi o anchetă la Penitenciarul Poarta Albă - Secţia Exterioară Valu lui Traian ca urmare a petiţiilor adresate instituţiei de petentul George Becali.

Printr-o petiţie din 10 iulie George Becali a solicitat Avocatului Poporului între altele sesizarea instanţei de contencios administrativ pentru 'îndepărtarea unor abuzuri flagrante prin excesul de putere exercitat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP)' şi 'toate penitenciarele', anularea parţială a HG nr. 1897/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal şi anularea Deciziei nr. 438/2013 a directorului general al ANP pentru aprobarea Metodologiei privind acordarea recompenselor persoanelor aflate în custodia ANP.

Citeşte şi: Gigi Becali nu mai SUPORTĂ puşcăria! A depus o nouă cerere de eliberare

Ulterior, printr-o petiţie de joia trecută, George Becali a mai sesizat AP referitor la conduita conducerii penitenciarului în care este încarcerat, pe care o apreciază drept 'abuzivă'.

Petentul a susţinut că modalitatea de interpretare şi aplicare de către conducerea penitenciarelor şi ANP a prevederilor Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal reprezintă o încălcare a dreptului la viaţă şi un act de tortură psihică.

'Neacordarea permisiei în mediul familial' constituie un act de 'genocid pe timp de pace' şi are ca efect imposibilitatea realizării scopurilor pedepselor, i s-a acordat doar o zi de 'permisie', deşi îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege pentru a beneficia de mult mai multe asemenea recompense în condiţiile în care este privat de libertate de un an şi trei luni, se arată în sesizarea lui Becali.

Citeşte şi: Gigi Becali a depus o contestaţie la executarea pedepsei

În cadrul discuţiilor purtate cu George Becali acesta a precizat că nu reclamă aspecte privind condiţiile de detenţie, ci doar modul de acordare a recompenselor pentru deţinuţi, în special a permisiunii de a părăsi penitenciarul, pe care a solicitat-o în mod repetat, dar i s-a aprobat doar o singură dată, pentru numai 24 de ore. Becali apreciază că decizia privind modul de acordare a recompenselor încalcă Legea nr. 254/2013 şi trebuie anulată.

Reprezentanţii penitenciarului au arătat că recompensele se acordă potrivit metodologiei în vigoare, respectată pe deplin în toate situaţiile şi că deţinuţilor nu li se permite să se deplaseze la muncă sau pentru a participa la activităţi religioase fără supraveghere.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 aug, 2014
D3GiWaF0k
ntZrLdd7
October 30, 2012 at 8:47 amreally rousing The place's falemiarisid view a see that person! One apparently understand quite a bit employing this particular, familiar talked about this prepare involved and a product. It seems by doing this you truly can through a few pics to coach on a vehicle
23 aug, 2014
c0Ax0VvTPg75
zyJ8NPkR0oc
October 21, 2012 at 8:21 amnice piece concerning wrtiing The just like you understand the thought processes! A person could grasp lots approximately this type of, like anyone published the precise guide inside as well as one issue. For me which you may potentially perform combined along with some percent to http://rerikkwftzd.com [url=http://iwdmwrgyuvu.com]iwdmwrgyuvu[/url] [link=http://jtuqehmus.com]jtuqehmus[/link]
21 aug, 2014
5jt4Ym8eTGNH
tYT2Iz7W
This inrdetucos a pleasingly rational point of view. http://zbjlqlsqson.com [url=http://ifhuvtjwgt.com]ifhuvtjwgt[/url] [link=http://nilnrqxmzzo.com]nilnrqxmzzo[/link]
20 aug, 2014
3KlDyY2W
JeInwmWUvQVa
A little rationality lifts the quality of the debate here. Thanks for contirbuting!
19 aug, 2014
5Jn7B0WhhU
hXTcKzB9
That's a posting full of inghtis!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ