Gorghiu: Iohannis nu m-a consultat cu privire la desemnarea lui Ungureanu. Nici pe Blaga

| 29 iun, 21:29

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că deşi nici ea şi nici Vasile Blaga nu au fost consultaţi de preşedintele Klaus Iohannis cu privire la nominalizarea lui Mihai-Răzvan Ungureanu pentru conducerea Serviciului de Informaţii Externe (SIE), liberalii vor susţine "categoric" această propunere, ea fiind agreată "unanim" la nivelul partidului, potrivit Agerpres.

Gorghiu a făcut această afirmaţie amintind că premierul Victor Ponta a anunţat că nu va vota propunerea lui Iohannis întrucât nu a fost consultat de şeful statului pe acest subiect.

"Preşedintele nu m-a consultat nici pe mine, nici pe Vasile Blaga cu această propunere. Este o propunere pe care a făcut-o, dar este unul din oamenii cu expertiză şi este o propunere pe care categoric o vom susţine. Am avut discuţii cu Vasile Blaga despre propunerea înaintată de la Cotroceni şi în şedinţa de conducere a partidului şi toată lumea, unanim, a agreat să susţinem propunerea preşedintelui pentru Mihai Răzvan Ungureanu", a spus liderul liberal, la TVR.

În context, Alina Gorghiu a menţionat că, din punct de vedere constituţional, propunerea pentru conducerea SIE aparţine preşedintelui, iar votul Parlamentului.

"Îmi aduc aminte de poziţia lui Victor Ponta atunci când s-a votat în Parlamentul României proiectul referitor la (....) privilegiile parlamentarilor, pensiile speciale pentru colegii săi parlamentari din PSD. Atunci, întrebat fiind ce opinie are, a spus că nu e treaba lui, e treaba Parlamentului. Aş vrea acum să văd o poziţie consecventă (...), aş vrea să înţeleagă că de data aceasta este atributul preşedintelui să propună şi, bineînţeles, Parlamentul are dreptul să voteze această propunere", a susţinut Gorghiu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ