Inspecția Judiciară a clasat plângerea Elenei Udrea împotriva procurorilor DNA

| 28 mai, 14:12

Inspecția Judiciară (IJ) a decis clasarea plângerii fostului ministru al Dezvoltării Elena Udrea împotriva procurorilor DNA din dosarul "Gala Bute".

Purtătorul de cuvânt al IJ, Tamara Manea, a declarat joi că s-a luat această deciziei deoarece în urma verificărilor prealabile nu s-au constatat indicii ale comiterii vreunei abateri disciplinare de către procurorii care au instrumentat cauza.

Echipa de comunicare a Elenei Udrea a anunțat, pe Facebook, la sfârșitul lunii martie, că avocații fostului ministru al Dezvoltării au înaintat o plângere către CSM privind neregulile comise de procurorii care derulează ancheta în dosarul "Gala Bute".

Ei spuneau atunci că nu sunt "orice anchetatori" în acest dosar, ci "consilierii personali ai procurorului șef DNA".

"Toți oamenii care sunt chemați la DNA sunt întrebați, într-o formă sau alta, dacă știu ceva ce ar putea să o incrimineze pe Udrea. Scopul final este acela de a se genera, cu orice cost, noi și noi dosare penale, nu contează probele sau faptul că toate aceste denunțuri ar fi făcute sub presiune. (...) Procurorii nu își îndeplinesc decât pe jumătate îndatoririle — administrează doar probele care le convin și neglijează toate declarațiile și probele în favoarea inculpaților pe care vor să îi distrugă. Credem că, pentru a se înfăptui actul de justiție, modul în care se derulează o anchetă penală trebuie să fie deopotrivă legal și echitabil. Din această perspectivă, dosarul "Gala Bute" nu mai îndeplinește criteriile necesare corectitudinii. Ar fi, deci, de dorit ca singura instituție care poate acționa concret pentru stoparea abuzurilor, Consiliul Superior al Magistraturii, să declanșeze o anchetă referitoare la acest dosar", se semnala atunci în postarea citată.

Citeşte şi: Elena Udrea, MESAJ STUPEFIANT: Sunt solidară cu femeia care a stat şase luni în arest

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 mai, 00:26
MAG
Oferta de lucru la domiciliu
Stop! Oferta de lucru pentru voi se afla aici!
Cautam operatori PC, care sa se alature echipei noastre. Oferim si solicitam seriozitate maxima. Conditii necesare : - calculator + internet + cunostiinte minime de operare. Avem nevoie de persoane serioase, inzestrate cu calm si rabdare. Instruirea se ofera gratuit sub forma unor lectii prezentate pe mail. Atata timp cat cititi cursurile,o sa gasiti raspunsurile la toate intrebarile . Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Proiectul se doreste a fi lansat pe piata americana de carti electronice! Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul “ INFO” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ