Iohannis, întâlnire cu ofiţeri români la ONU

| 30 sep, 09:50

Klaus Iohannis îşi încheie miercuri programul oficial al primei sale vizite în Statele Unite. El a rostit cel mai important discurs al său de până acum, în faţa Adunării Generale a ONU. După discurs, preşedintele s-a întâlnit cu ofiţerii români care asigură paza Naţiunilor Unite.

Preşedintele român s-a întâlnit cu 15 ofiţeri români care asigură securitatea la ONU. Klaus Iohannis a glumit cu românii şi a făcut câteva fotografii cu ei. Cu puţin timp înainte, el a rostit cel mai important discurs din cadrul vizitei sale, la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, scrie romaniatv.net.

"Națiunile Unite trebuie să fie mai puțin tolerante în privința conflictelor prelungite din regiunea Transnistria a Republicii Moldova. (...)

În opinia României, comunitatea internațională trebuie să facă mai mult pentru a combate terorismul cu instrumente juridice care includ dreptul penal internațional. Luând în considerare acest obiectiv, România și Spania au determinat un proces de reflecție privind posibila înființare a unei Curți Internaționale pentru Crimele Terorismului", a declarat Iohannis la Adunarea Generală a ONU.

Criza fără precedent din Europa în urma valului de refugiaţi a reprezentat un punct important al discursului. Iohannis a cerut ONU ca, pe lângă ajutorul umanitar pentru refugiaţi, să rezolve principalele cauze ale migraţiei.

 

 

 

Tag-uri: Klaus Iohannis, onu, SUA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ