Judecătorul Bogdan Bărbuţă şi procurorul Dumitru Dîmbu au fost arestaţi preventiv

| 23 iun, 2014

Curtea de Apel Bucureşti a decis, luni, arestarea preventivă pentru 30 zile a judecătorului Bogdan Bărbuţă de la Judecătoria Rădăuţi, a procurorului Dumitru Dîmbu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, precum şi a omului de afaceri Constantin Babiuc, toţi fiind cercetaţi de DNA pentru corupţie.

Decizia instanţei nu este definitivă, însă este executorie, aşa că cei trei vor fi duşi în arestul Poliţiei Capitalei.

Bogdan Bărbuţă, Dumitru Dîmbu şi Constantin Babiuc au fost reţinuţi duminică seara de procurorii DNA, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de corupţie: trafic de influenţă, complicitate la luare de mită şi şantaj, dare de mită, abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

În dosar, au fost formulate acuzaţii penale faţă de alte 10 persoane.

Potrivit DNA, în intervalul 22 martie - 18 octombrie 2005, judecătorul Bogdan Bărbuţă a pronunţat, sprijinit de Constantin Babiuc, 69 de hotărâri judecătoreşti, cu încălcarea dispoziţiilor legale şi atestarea unor fapte neconforme realităţii, prin care i-a recunoscut acestuia dreptul de proprietate asupra unei suprafeţe de 41,59 ha, pe care omul de afaceri a înstrăinat-o ulterior, obţinând un profit de aproximativ 4.000.000 lei.

Pe 15 martie 2014, Bogdan Bărbuţă a primit de la o persoană bunuri alimentare (o cutie de ciocolată marca Milka şi o sticlă de băuturi alcoolice marca Cinzano) şi a acceptat promisiunea remiterii ulterioare, de către aceasta, a sumei de 1.000 euro, în schimbul intervenţiei la un alt magistrat, pentru soluţionarea favorabilă a unui anumit dosar.

În intervalul 2013 - 12 mai 2014, judecătorul Bogdan Bărbuţă a primit de la o altă persoană suma de 500 euro şi produse alimentare (ouă, carne de porc, găini), bunuri în schimbul cărora a soluţionat în mod favorabil acesteia un dosar şi a dat asigurări că va interveni pe lângă completul din cadrul Tribunalului Suceava învestit cu soluţionarea recursului pentru a menţine soluţia.

În 19 martie, respectiv, 16 aprilie 2014, o altă persoană i-a înmânat lui Bogdan Bărbuţă produse alimentare (35 ouă şi miere), respectiv, suma de 1.000 euro, în schimbul promisiunii că acesta din urmă va interveni pe lângă un judecător, învestit cu soluţionarea unui dosarul în care fiul acesteia era reclamant.

În martie 2014, Bărbuţă a promis unui medic stomatolog, în schimbul unor lucrări dentare neachitate, că va interveni pe lângă un judecător pentru a obţine o soluţie favorabilă într-un dosar în care acesta era pârât.

În 27 ianuarie 2014, procurorul Dumitru Dîmbu i-a solicitat lui Constantin Babiuc suma de 92.000 euro, pentru un apropiat al său, sumă pe care acesta a remis-o, în aceeaşi zi, persoanei indicate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ