Klaus Iohannis, prima reacţie după publicarea raportului MCV

| 28 ian, 14:52

Preşedintele României salută faptul că raportul MCV este unul predominant pozitiviz, care arată că progresele identificate de Comisia Europeană în raportul precedents-au consolidat semnificativ, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei.

“Preşedintele României ia notă de faptul că acest raport este al doilea consecutiv pozitiv, progresele ţării noastre în îndeplinirea obiectivelor MCV înscriindu-se pe o linie evident ascendentă. Domnul preşedinte Klaus Iohannis consideră că prin concluziile raportului se evidenţiază faptul că obiectivele majore ale reformei justiţiei şi luptei împotriva corupţiei sunt, în mare măsură, asumate la nivelul societăţii româneşti, iar schimbările intervenite indică semne de sustenabilitate", mai scrie în comunicat.

Citeşte şi: Vicepreşedintele CE: "România se află pe drumul cel bun". Ce dezvăluie noul raport MCV publicat de Comisia Europeană

Totodată, Klaus Iohannis a salutat concluziile raportului care "arată că activitatea principalelor instituţii judiciare şi de integritate în combaterea corupţiei a înregistrat o dinamică impresionantă şi a generat o încredere sporită a publicului în justiţie".

Potrivit comunicatului, preşedintele Klaus Iohannis apreciază constatările făcute de Comisia Europeană cu privire la profesionalismul sporit din sistemul judiciar românesc şi cu privire la voinţa de a proteja independenţa justiţiei într-o manieră mai consistentă.

Citeşte şi: Victor Ponta, despre raportul MCV: Guvernul nu are nicio problemă, noi primim note bune

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, ia notă, pe de altă parte, de observaţiile critice formulate în raport, printre care cele referitoare la reticenţa din partea Parlamentului de a aplica decizii finale ale Curţii Constituţionale, la utilizarea frecventă a ordonanţelor de urgenţă, la respingerea de către Parlament a unor cereri de ridicare a imunităţii pentru parlamentari, fără criterii obiective în acest sens, la lipsa unor reguli clare care să asigure aplicarea rapidă a prevederilor constituţionale privind suspendarea miniştrilor sub acuzare sau a parlamentarilor care fac obiectul unei decizii negative de integritate sau a unei condamnări de corupţie, la expunerea la corupţie şi conflicte de interese a procedurilor de achiziţii publice", se mai arată în comunicat.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ