Klaus Iohannis – umilit de parlamentarii PNL și PDL

| 23 sep, 2014

Lunea aceasta ar fi trebuit să asistăm la apogeul ofensivei parlamentare a ACL, care, pentru prima dată de la apariția sa pe scena politică, se afla în postura de inițiator al unei moțiuni de cenzură.

Rezultatul votului era anticipabil, în contextul în care PNL și PDL, la care au subscris bineînțeles și PMP-iștii, nu aveau suficiente voturi pentru a dărâma guvernul condus de Victor Ponta. Ceea ce însă cu siguranță i-a luat pe nepregătite pe mai-marii ACL a fost că moțiunea de cenzură nu a reușit să întrunească nici măcar atâtea voturi câți inițiatori a avut la depunere.

Iar rezultatul a fost cu atât mai usturător cu cât lipsa de sprijin pentru moțiunea de cenzură existentă în băncile ACL a ieșit mai puternic în evidență în contextul în care puterea a refuzat să voteze și a asigurat doar cvorumul de ședință. Astfel, cele 154 de voturi pentru adoptarea moțiunii de cenzură și căderea cabinetului Ponta au picat ca un trăsnet peste capetele liderilor ACL și, în primul rând, peste cel al lui Klaus Iohannis.

Citeşte şi: ACL, moţiune de cenzură împotriva. IOHANNIS: "Opriți fraudarea alegerilor de către PSD!"

Și aceasta din cel puțin trei motive. Primul este acela că moțiunea de cenzură a fost gândită ca un soi de proptea pentru campania lui prezidențială, care este atât de convingătoare încât... aproape că lipsește cu desăvârșire. Disperați că Iohannis își dă cu stângul în dreptul și nu reușește să furnizeze o alternativă cât de cât atractivă pentru electorat, liderii ACL au încercat să compenseze la nivel parlamentar. Numai că încercarea lor s-a sfârșit într-un eșec lamentabil, care poate fi considerată drept dovada unei adevărate revolte în oștile PNL și PDL, unde aleșii celor două partide s-au cam săturat să tragă pentru Klaus Iohannis.

Apoi, lipsa de sprijin pentru moțiunea de cenzură înregistrată în băncile ACL aruncă în aer așa-zisa ”soluție” Klaus Iohannis, care ar presupune răsturnarea actualului guvern și revenirea la putere a PNL și PDL. Fiindcă, dacă acum opoziția nu a reușit să se mobilizeze și să își susțină propria moțiune, nu mai există nicio garanție că ar ptuea să o facă în viitor.

Citeşte şi: ORDONANŢA PRIMARILOR. DNA a început urmărirea penală pentru ordonanţa primarilor

În sfârșit, trebuie remarcat că rezultatul la votul de luni privind moțiunea de cenzură demonstrează în fond lipsa de forță și de soliditate a ACL. Este clar de acum că nu avem de-a face nici pe departe cu o forță politică serioasă, ci mai degrabă cu o alianță de conjunctură, care deja dă semne clare că începe să se clatine.

Iar ceea ce se întâmplă cu ACL subminează și mai tare Alternativa lui Klaus Iohannis. După 10 ani de conflicte politice și de instabilitate, România are nevoie să își regăsească suflul și să reintre într-o perioadă de construcție. Or, asta nu poate fi făcut decât dacă vom avea o majoritate solidă în Parlament, un Guvern și un Președinte care să tragă cu toții în aceeași direcție. Ceea ce, după votul de la moțiunea de cenzură, este cât se poate de clar că ACL nu poate oferi. De vreme ce nu au fost capabili să își susțină până la capăt nici măcar propria moțiune de cenzură, cum vor putea PNL și PDL să furnizeze acea guvernare stabilă și acea majoritate solidă de care are nevoie România?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ