Klaus Iohannis: România are în NATO şi UE o poziţie insipidă, inodoră, incoloră

| 23 sep, 2014

România nu a reuşit să se impună în NATO şi Uniunea Europeană ca un partener vizibil, cu idei şi abordări proprii, fiind necesară o schimbare în politica externă, a afirmat luni preşedintele PNL, Klaus Iohannis.

"Noi, din păcate, şi în NATO şi în Uniunea Europeană avem o poziţie pe care aş putea să o descriu cel mai bine ca insipidă, inodoră, incoloră. Suntem pe acolo, întotdeauna suntem de acord cu partenerii, ceea ce în esenţă este absolut corect şi voi face acelaşi lucru, dar de acolo se poate merge mai departe. Putem să avem şi noi idei, putem să prezentăm abordări proprii, putem să venim cu o nuanţă proprie. Dar pentru asta e nevoie de foarte, foarte multă muncă", a spus Iohannis la Realitatea tv.

Liderul liberal a adăugat că, dacă va fi ales preşedinte, va acţiona pentru ca România să fie 'auzită şi ascultată' de partenerii externi.


'Eu vreau să ne profilăm mult mai bine şi în cadrul NATO şi în cadrul Uniunii Europene. După părerea mea, este total insuficient să spunem da, da, mulţumesc, şi noi tot aşa. Sunt atâtea lucruri unde putem să venim cu o opinie proprie, una pozitivă, evident, nu una negativă. Şi exact acest lucru am de gând să-l fac. Eu vreau ca ţara mea să fie auzită şi ascultată, nu printre alţii. (...) Acum nu prea contăm, suntem şi noi pe acolo, nişte băieţi buni, dar fără o voce profilată', a susţinut Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis despre eventuala candidatură a lui Meleşcanu: De ce să-mi fie teamă, e dreptul domniei sale

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ