Teodor Meleşcanu şi-a depus candidatura la BEC: E un pas de maturitate

| 23 sep, 2014

Teodor Meleşcanu, fostul şef SIE, şi-a depus, marţi dimineaţa, la BEC, candidatura pentru alegerile prezidenţiale. Meleşcanu a intrat ca independent în cursa pentru Cotroceni după ce, cu o zi în urmă, şi-a dat demisia de la şefia SIE.

Teodor Meleşcanu a declarat, după ce şi-a depus candidatura, că a strâns aproape 400.000 de semnături.

Fostul şef SIE a explicat că va candida ca independent, sprijinit de "o serie de formaţiuni" şi că nu există nici o prevedere legală care să îi interzică să intre în cursă.

"E un pas de maturitate după o viaţă pe care am dedicat-o ţării mele. Am decis în mod foarte responsabil să îmi prezint candidatura pentru cea mai înaltă funcţie în stat, funcţia de preşedinte al României. Este o poziţie de reprezentare a tuturor cetăţenilor. Voi depune toată energia şi eforturile pentru ca România să revină într-o stare de normalitate prin legalitate", a spus Meleşcanu.

Întrebat dacă la ce s-a referit prin expresia "stare de normalitate prin legalitate", fostul director SIE a răspuns: "Voi lupta pentru o stare de legalitate, pentru o stare de normalitate în care instituţiile să funcţioneze în interesul cetăţenilor, preşedintele, Guvernul şi Parlamentul să colaboreze, nu prin decizii luate după voinţa unei persoane sau alta. Trebuie să trăim într-o ţară normală, în care să nu fim ocupaţi să ne omorâm unii pe alţii".

El a precizat că a preferat să-şi anunţe intenţia de a candida în ultimul moment pentru a nu apărea suspiciuni legate de neutralitatea politică a Serviciului de Informaţii Externe. Pe de altă parte, ideea candidaturii l-a tentat de mai multă vreme. "De mai bine de şase luni am spus că, dacă mi se face o ofertă, o voi analiza cu toată seriozitatea", a spus Meleşcanu.

Citeşte şi: Cine îi ia locul lui TEODOR MELEŞCANU la şefia SIE

El a spus că în strângerea de semnături au fost implicate Fundaţia Democraţie prin Drept, Partidul Dreptăţii Sociale, iar mai multe sindicate, printre care şi cel al cadrelor militare în rezervă, "au recomandat" sprijinirea candidaturii sale. O parte din cele aproape 400.000 de semnături au fost strânse de persoane fără apartenenţă politică, "tineri care nu sunt înregimentaţi, cei care prin Facebook şi alte forme de socializare au spus că e bine să facă acest lucru".

Teodor Meleşcanu a demisionat, luni, de la conducerea SIE. Preşedintele Traian Băsescu a transmis o scrisoare preşedinţilor celor două Camere în care le cerea să declare vacantă funcția de şef al SIE, după demisia lui Meleşcanu.

BEC a anunţat că Partidul Dreptăţii Sociale va depune marţi candidatura lui Teodor Meleşcanu pentru Cotroceni.

Despagubire nelimitata pentru furt,avarii la instalatiile de apa cu asigurarea Completa Plus de la Generali.

Citeşte şi: Vlad Petreanu, despre candidatura lui Meleşcanu: A strâns semnături în timp ce era şeful spionilor

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ