Laura Codruţa Kovesi: DNA nu vinde Antena3

| 11 aug, 2014

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, luni, în cadrul emisiunii „Adevărul Live”, că decizia de confiscare a sediului Antenei 3 este o hotărâre judecătorească cu putere de lege, precizând că orice afirmație de genul „Kovesi a confiscat Antena 3” este o dezinformare.

„Aș începe prin a nega categoric că Antena 3 a fost confiscată de Kovesi și DNA sau de altă instituție care luptă împotriva corupției. Aici vorbim de o hotărâre judecătorească definitivă, care are putere de lege. Ea trebuie respectată, este definitivă și nu mai poate fi contestată, are putere executorie. Executarea nu o vor face procurorii, ci de instituțiile care au atribuții în acest sens, în special Ministerul Finanțelor Publice”, a precizat Kovesi.

„DNA are obligația de a urmări dacă au fost executate în termenele procedurale aceste confiscări. Dacă nu se vor face în termenii respectivi, avem voie să deschidem dosare penale”, a adăugat aceasta.

„Antena 3 nu are calitate în dosar, ei sunt chiriași într-o clădire a unei societăți comerciale, Grivco, față de care instanța de judecată a dispus confiscarea unui imobil. Antena 3 nu a fost trimisă în judecată în acest dosar și niciun alt jurnalist al postului”, a mai precizat procurorul șef al DNA.

Turnul Grivco și sediul Antenei 3 vor fi confiscate, în urma sentinței dată de magistrații Curții de Apel București în dosarul ICA.

Instanţa a decis, vineri, confiscarea proprietăţilor puse sub sechestru şi aflate pe numele lui Dan Voiculescu şi a celorlalţi inculpaţi. Confiscarea sediului Antenei 3 a fost dispusă după ce s-a descoperit că acesta era chiriaș al Grivco.

Astfel, vor fi confiscate terenurile şi construcţiile din strada Gârlei în care se află sediul Grivco, precum şi imobilul din Şoseaua Bucureşti-Ploieşti nr. 25-27, în care se află redacţia Antena 3.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ