Lider sindical: Poliţistul care a MURIT după ce a căzut într-o groapă era deschizătorul coloanei lui Gabriel Oprea

| 22 oct, 11:36

Poliţistul rutier pe motocicletă, care a murit după ce a căzut într-o groapă marţi seara, era deschizător într-o coloană oficială a viceprim-ministrului Gabriel Oprea, a declarat pentru HotNews.ro, vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă.

Liderul SNPPC, Dumitru Coarnă, a spus că "pe ploaie si la 10 grade Celsius, politistul nu avea ce cauta pe strada cu motocicleta, iar cei are au autorizat misiunea trebuie sa raspunda in fata procurorilor pentru aceasta alegere". Coarna a mai precizat ca lucrarile de pe strada Stirbei Voda, unde a avut loc tragedia, nu ar fi fost semnalizate corespunzator.

"Politistul se afla intr-o coloana oficiala a domnului viceprim-ministru Gabriel Oprea, era deschizator. Am vorbit cu colegii lui care mi-au spus asta. Asa s-a intamplat ce s-a intamplat. In primul rand motocicleta nu trebuia scoasa in strada pe o asemenea vreme, erau 10 grade Celsius si ploua. Conducerea profesionala a Politiei Rutiere nu trebuia sa scoata motocicleta sub 15 grade Celsius si pe ploaie. Aveau suficiente masini, circa 5.100 pe Ministerul de Interne, iar zile trecute au primit inca 400 de masini noi. Ei trebuie sa explice procurorilor de ce au decis sa scoata motocicleta", a declarat Dumitru Coarna.

Citește și:  DOSAR PENAL în cazul poliţistului care a căzut cu motocicleta într-o groapă

Ministerul de Interne nu a comunicat pozitia ministrului Gabriel Oprea pe acest subiect.

Distrigaz a acoperit groapa in care a murit politistul de la Rutiera

Groapa de la intersectia bulevardului Stirbei cu Calea Plevnei, in care a intrat politistul de la Politia Rutiera si a murit, a fost astupata cu nisip, urmand sa fie asfaltata. Potrivit informatiilor furnizate de Primaria Capitalei, groapa  a fost facuta de Distrigaz, care a intervenit la o avarie, iar lucrarea trebuia terminata pana pe 21 octombrie.

"La Direcţia Utilităţi Publice – Serviciul Management Avarii - Dispecerat, în baza Avizului de interventie în domeniul public nr. 5973/29.09.2015, SC Distrigaz Sud Reţele SRL a declarat execuţia unei lucrări de remediere a unei avarii la reţeaua de distribuţie gaze naturale la adresa str. Ştirbei Vodă intersecţie cu Calea Plevnei, sector 1, cu afectarea carosabilului, perioada de execuţie a lucrării fiind 16.10.2015 - 18.10.2015, iar numărul de înregistrare al lucrării a fost 15272/16.10.2015. Execuţia acestei lucrări de remediere a avariei a fost prelungită pentru perioada 19.10.2015 - 21.10.2015, iar numărul de înregistrare al lucrării a fost 15521/19.10.2015", se arata intr-un raspuns trimis de Primaria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Detalii incredibile ies la iveală

Stiripedia.ro relatează cu nume şi detalii ce s-a întâmplat marţi seară.

“Coloana s-a constituit în jurul orei 18.40. Obiectivul era ghidarea maşinii în care se afla vicepremierul Oprea spre casă. Trei autospeciale făceau parte din această coloană. Motocicleta condusă de Bogdan Cosmin Gigina, maşina lui Gabriel Oprea şi un VolksWagen Passat pe postul de închizător de coloană. În ultima maşină se afla şi şeful de dispozitiv, subcomisarul Gâtan. În fiecare intersecţie pe unde trecea coloana erau posturi fixe de dirijare. Poliţiştii care aveau staţiile deschise pe canalul de comunicaţii al coloanei au auzit vocea ofiţerului Gâtan cum striga. „Mai repede, mai repede, parcă dormiţi”. În momentul impactului, motocicleta condusă de Bogdan Gigina avea peste 100 km/h.”, scrie stiripedia.

“În momentul în care Gigina a pierdut controlul motocicletei şi a intrat în gardurile care delimitau lucrările se afla la aproximativ 300 de metri de maşina lui Gabriel Oprea. Autospeciala Ministerului Afacerilor Interne condusă de şoferul lui Oprea a oprit în apropiere de accident. Şoferul a deschis uşa şi a dat să coboare ca să-i dea colegului său primul ajutor. După câteva secunde a revenit cu mâinile pe volan şi a demarat mai departe în trombă; în viteză şi mai mare decât până atunci. Scena a fost descrisă de mai mulţi poliţişti în discuţii separate. La locul accidentului a rămas ofiţerul Gâtan. Maşina lui Oprea şi-a continuat singură traseul dar tot cu sirene şi girofar.”

“De dimineaţă, şeful Brigăzii rutiere, comisar-şef Cristian Crai a făcut revista de front cu poliţiştii din serviciu. Nemulţumiţi de felul în care au comunicat ofiţerii de presă accidentul, câţiva poliţişti s-au revoltat. Cristian Crai le-a explicat subalternilor: „Procurorul ştie adevărul, toţi ştim adevărul, dar e mai bine aşa. Pentru toată lumea”.”

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ