Parchetul Capitalei a deschis dosar în cazul poliţistului mort în coloana oficială a lui Gabriel Oprea

| 23 oct, 17:48

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti verifică dacă este de competenţa lor să cerceteze cazul poliţistului Bogdan Cosmin Gigină care a murit în timp ce se deplasa în coloana oficială a ministrului de Interne, Gabriel Oprea.

Parchetul Capitalei analizează dacă are competenţă în dosarul poliţistului Bogdan Gigină

Parchetul Capitalei a arătat vineri că a fost sesizat, la data de 20 octombrie 2015, cu privire la un accident rutier produs la aceeaşi dată, în Bucureşti, soldat cu decesul agentului de poliţie Bogdan Cosmin Gigină şi a deschis un dosar penal care are ca obiect infracţiunea de ucidere din culpă.

"Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, ca unitate de parchet întâi sesizată, efectuează cercetări cu privire la toate aspectele privind accidentul rutier produs la data mai sus menţionată, iar în situaţia în care vor rezulta indicii care să atragă o altă competenţă se va proceda în conformitate cu dispoziţiile legale incidente", mai susţine Parchetul Capitalei.

Citeşte şi: Patru ONG-uri solicită demisia vicepremierului GABRIEL OPREA

Până în prezent, în cauză au fost efectuate o serie de acte de urmărire penală precum: audierea unor martori, solicitarea unor înscrisuri şi informaţii de la diferite instituţii, ridicarea unor imagini surprinse de camerele de supraveghere.

Poliţistul avea 28 de ani, era căsătorit şi lucra de opt ani în Ministerul Afacerilor Interne.

El a murit la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost transportat după ce, în seara zilei de 20 octombrie, a fost implicat într-un accident în timp ce se afla în misiune.

Poliţia Capitalei a anunţat că poliţistul se afla în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea.

"Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu specifice poliţiei rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil şi fix de fluidizare a traficului rutier în Bucureşti, asigurând deplasarea în siguranţă a coloanei oficiale, precum şi a celorlalţi participanţi la trafic", a precizat Poliţia Capitalei.

Potrivit martorilor, poliţistul a pierdut controlul asupra motocicletei şi nu a mai putut evita impactul cu gardul ce împrejmuia o groapă săpată în asfalt.

Conform Poliţiei Capitalei, incidentul s-a produs pe strada Ştirbei Vodă din Bucureşti, iar groapa fusese săpată de o companie de gaze.

Citeşte şi: Polițistul mort într-un accident de motocicletă, înmormântat cu onoruri militare

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 oct, 08:42
Elena Toma
Cautam operatori PC. Se lucreaza comod de acasa, part-time sau full-time. Cerinte: cunostinte minime PC; conexiune internet; rabdare; seriozitate; perseverenta. Nu necesita experienta, instruire gratuita oferita sub forma unor lectii in format electronic. Cereti detalii la adresa de mail: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ