Reacția OFICIALĂ a MAI după moartea polițistului din coloana ministrului OPREA

| 25 oct, 11:10

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) informează, printr-un comunicat transmis duminică, faptul că până la finalul anchetei declanșate de Tribunalul București privind accidentul polițistului Bogdan Cosmin Gigină, ministerul și reprezentanții săi, inclusiv ministrul afacerilor interne, nu pot face declarații publice referitoare la acest subiect.

MAI menționează că poziția transmisă duminică este ca răspuns la solicitările mass-media referitoare la circumstanțele producerii accidentului din seara zilei de 20 octombrie a.c.

"Parchetul de pe lângă Tribunalul București a deschis, la data de 20 octombrie a.c., o anchetă în care se fac cercetări privind cauzele și împrejurările producerii accidentului. Potrivit prevederilor Codului de Procedură Penală, privind Competența Procurorului, 'procurorul conduce și controlează nemijlocit activitatea de urmărire penală a poliției judiciare și a organelor de cercetare penală speciale, prevăzute de lege'. Conform prevederilor legale, MAI și reprezentanții săi, inclusiv ministrul afacerilor interne, nu pot face declarații publice sau prezența detalii pe acest subiect înainte de finalizarea anchetei", se afirmă în comunicatul ministerului.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne mai adaugă că "respectă întocmai prevederile legale și acordă sprijin activ tuturor instituțiilor abilitate să soluționeze această cauză".

Poliția Capitalei a anunțat joi că polițistul care a decedat marți în urma unui accident de motocicletă se afla în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea. Potrivit sursei citate, polițistul Bogdan Cosmin Gigină se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu specifice poliției rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil și fix de fluidizare a traficului rutier în București, asigurând deplasarea în siguranță a coloanei oficiale, precum și a celorlalți participanți la trafic.

Citește și: Prima REACŢIE a lui Gabriel Oprea, după moartea poliţistului care îl escorta

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 oct, 13:50
Nicu
Completează-ți veniturile!
Completează-ți veniturile lucrând acasă! Acum ai posibilitatea să câștigi până la 300 euro lunar. Plata câștigurilor realizate este garantată prin contract legal de comision. Nu este necesară experiența. Instruire gratuită oferită sub forma unor lecții trimise prin e-mail. Finalizează cursul și ia o decizie în favoarea ta! Pentru detalii suplimentare trimite un mesaj cu textul INFO la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ