Tăriceanu: Eu, ca președinte al Senatului, NU am ceea ce se numește coloană oficială

| 23 oct, 13:28

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat vineri că nu dispune de o coloană oficială care să îl însoțească în deplasările sale, numai președintele României și premierul beneficiind de o astfel de măsură de siguranță.

"Eu, ca președinte al Senatului, nu am ceea ce se numește coloană oficială. (...) Nu știu ce înseamnă la dvs. coloană oficială. Efectiv, nu știu care este definiția coloanei oficiale. Coloană oficială poate să fie la primirea unui înalt demnitar, dar în rest sunt anumite măsuri de securitate variabile în funcție de poziția pe care o ocupă demnitarii în stat și care implică o anumită, hai să spunem, desfășurare de forțe. Acest lucru este valabil la președinte, în primul rând, și la prim-ministru. Restul nu au ceea ce se numește la propriu o coloană oficială", a spus acesta, la Senat.

Tăriceanu a adăugat că mașina cu care se deplasează ca președinte al Senatului este însoțită doar de o mașină a SPP, care merge în urma mașinii sale.

Întrebat dacă vicepremierului Gabriel Oprea ar trebui să își prezinte demisia în urma accidentului de marți, în care un polițist din coloana sa oficială și-a pierdut viața, Tăriceanu a replicat:

"Asta este o problemă în care nu vreau să intru. Puneți-i dumnealui întrebarea!".

De asemenea, Tăriceanu a fost chestionat dacă, aflat în situația vicepremierului Gabriel Oprea, ar fi optat pentru o explicație clară, însă președintele Senatului le-a spus jurnaliștilor că nu poate răspunde în locul altor persoane.

"Nu mă puneți să răspund în situația altor persoane, că nu este rolul meu", a afirmat Tăriceanu.

Poliția Capitalei a anunțat joi că polițistul care a decedat în urma unui accident de motocicletă se afla în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea.

Potrivit sursei citate, polițistul Bogdan Cosmin Gigină se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu specifice poliției rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil și fix de fluidizare a traficului rutier în București, asigurând deplasarea în siguranță a coloanei oficiale, precum și a celorlalți participanți la trafic.

Citeşte şi: Victor Ponta, PRIMA REACŢIE în cazul poliţistului mort în misiune

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 oct, 13:56
Nicu
Completează-ți veniturile!
Câștigă bani online! Căutăm colaboratori (în regim part-time) dornici să ni se alăture într-un mare proiect ce vizează piața de carte. O afacere inteligentă care poate să-ți îmbunătățească substanțial venitul lunar. Nu este necesară experiența. Instruirea se face gratuit, prin mail. Plata câștigurilor realizate este garantată prin contract legal de comision. Pentru mai multe detalii trimite un mesaj cu textul INFO la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ