LIVIA STANCIU, atac la deputatul Marius Manolache

| 28 sep, 17:17

Sefa ICCJ Livia Stanciu a criticat dur modificarile propuse de deputatul PSD Marius Manolache privind competentele completului de 5 judecatori al ICCJ. Manolache sustine ca apelul pe care un inculpat, judecat in prima instanta de ICCJ, de completul de 3 judecatori, nu poate avea un rezultat mai sever decat cel initial. Astfel procurorii nu pot ataca deciziile primului complet.

Livia Stanciu sustine ca propunerea este discriminatorie si neconstitutionala.

"Din punctul nostru de vedere nu se impune modificarea pentru ca propunerea facuta elimina din competenta celor 5 judecatori calea de atac a contestatiei impotriva incheierilor de orice fel. Modificarea are drept consecinta crearea unui vid de reglementare care a fost corect acoperit de ordonanta 3/2014.

Daca remodificam ajungem in aceeasi situatie in care eram inainte de 2014. Ar contraveni Codului de procedura penala. Textul de lege trebuie sa ramana asa cum este.

Ar veni in coliziune cu textul art 31 al aceleasi legi  in care sunt aratate toate competentele completurilor.

Propunerea contravine reglementarii generale a apelului. Propunerea contine o solutie discriminatorie pentru persoanele judecate in apel.

Modificarea pe care o propuneti este neconstitutionala - toti cetatenii sunt egali in fata legii fara discriminari -creeaza un privilegiu pentru cei care sunt judecati in prima instanta de ICCJ", a explicat Livia Stanciu.

Sefa ICCJ a explicat ca aceasta modificare legislativa ar avantaja persoanele judecate in prima instanta de ICCJ (deputati, ministri) fata de persoanele judecate in prima instanta de tribunale sau de curtile de apel pentru ca impotriva acestora procurorii se pot cere pedepse mai aspre in apel.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ