LOVITURĂ dură pentru baronul penal Adrian Duicu

| 23 mar, 17:56

Prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, a semnat, luni, ordinul de încetare a mandatului preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean, Adrian Duicu, după ce instanţa supremă a decis că acesta s-a aflat în incompatibilitate, Duicu fiind arestat la domiciliu şi într-un dosar de corupţie.

Drăghiea a precizat că acest ordin a fost transmis Consiliului Judeţean Mehedinţi, Guvernului şi Ministerului Afacerilor Interne în perspectiva organizării de alegeri anticipate, dar şi lui Adrian Duicu, acesta putând să îl atace în contencios administrativ.

Conform procedurilor în vigoare, după ce prefectul a luat act de decizia definitivă a instanţei cu privire la incompatibilitatea lui Adrian Duicu, mandatul acestuia încetează de drept, iar postul se vacantează.

În 10 martie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis că Adrian Duicu s-a aflat în incompatibilitate, întrucât a participat la adoptarea în Consiliulul Judeţean Mehedinţi a unor hotărâri privind închirierea unui teren şi vânzarea a două imobile către o firmă la care era asociat.

În prezent, Adrian Duicu se află în arest la domiciliu, el fiind judecat pentru fapte de corupţie.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Adrian Duicu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi la data faptelor, pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, trei infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, două infracţiuni de dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, trafic de influenţă, primire de foloase necuvenite şi două infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

Citeşte şi: Președintele Tribunalului Olt a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii DNA

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată şi Constantin Stefan Ponea, şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi la data faptelor, el fiind acuzat de cumpărare de influenţă şi trafic de influenţă, dar şi omul de afaceri Constantin Popescu, în calitate de preşedinte al organizaţiei municipale Orşova a PSD, pentru trei infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvnite.

În acelaşi dosar au fost trimise în judecată şi Elisabeta Zenovia Rolea, preşedinte al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Mehedinţi, şi Grigoriţa Feraru, consilier principal la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate la data faptelor, pentru luare de mită.

Citeşte şi: Procuror DNA, acuzat că primește bani de la un învinuit în dosarul Dan Șova

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ