Semnal de alarmă pentru DNA. Cum s-au scurs informaţii într-un dosar de corupţie

| 24 mar, 11:37

Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA, trecea luni pe lista vulnerabilităţilor relaţia dintre poliţişti şi politicieni. Un caz concret a fost constatat recent, în dosarul de corupţie al primarului municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc.

Secretara edilului din Pitești, Carmen Lis, a recunoscut în fața procurorilor că primea informații de la tatăl unui polițist de la DNA. Sursa ei era membru al organizației locale a PSD. Cei trei sunt judecați pentru favorizarea infractorului, în dosarul de corupție al primarului Tudor Pendiuc.

Doru-Alexandru Petriea, ofițer judiciar la DNA Argeș, i-a dat tatălui său informații din anchetă și i-a spus că urmau să se facă percheziții la domiciliul lui Pendiuc. La rândul său, Mihai Petriea a avertizat-o pe Elena-Carmen Lis, secretara lui Pendiuc, care l-a pus în gardă pe primar. Avertizarea a avut loc în seara de 5 noiembrie 2014, imediat după ce Tribunalul București a emis mandatul de percheziție, iar descinderea a avut loc pe 6 noiembrie. Ancheta procurorilor a dezvăluit că Mihai Petriea era membru al PSD în cadrul Organizației Municipiului Pitești, deci coleg cu Pendiuc și că era implicat în campania electorală pentru alegerile prezindeţiale, scrie evz.ro.

Veriga dintre tatăl polițistului și primar, secretara Carmen Lis, a recunoscut totul la DNA, că Mihai Petriea i-a dat informațiile. Cei doi, Alexandru și Mihai Petriea, au negat acuzațiile.

Citeşte şi: Laura Codruţa Kovesi vrea transparenţă totală în DNA. Noul plan de a controla şi FEMEILE de SERVICIU

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ