200 de mii de EURO pentru curăţenia DNA

| 23 mar, 20:34

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dat aviz favorabil unei Hotărâri de Guvern pentru suplimentarea numărului maxim de posturi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Decizia CSM este asumată printr-o hotărâre a plenului (nr.230) din 10 martie şi publicată la 23 martie.

În bugetul pe anul 2015 s-a decis suplimentarea personalului DNA cu 50 de ofiţeri judiciarişti care formează deja un miniserviciu secret, cu ofiţeri acoperiţi, maşini, sediu separat care înghit 2,1 milioane de euro pe an.

Șefa DNA, la adunarea de bilanţ a instituţiei, a solicitat o suplimentare cu 50 la sută a numărului de procurori anticorupţie, deşi nu toate locurile erau ocupate.

Cât costă curăţenia în interiorul instituţiei care face curăţenie engros în România? Aflăm acum că frecatul podelelor, paza contra incendiilor, evacuatul resturilor menajere, produsele de curăţenie, punerea foraiberelor şi tunsul ierbii din mica grădină sunt decontate cu 70 675 lei pe lună.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, Victor Ponta şi Codruţa Kovesi participă la bilanţul MAI. Şefa DNA trage un semnal de alarmă

Banii sunt trecuţi din bugetul DNA în cel al RAAPPS care asigură aceste servicii. Nota de fundamentare arată că toată oboseala, că paşii procurorilor dar şi ai cercetaţilor să meargă pe podele făcute lună, costă anual spre 200 000 de euro, infornează Jurnalul.

Frecatul podelelor, paza contra incendiilor, evacuatul resturilor menajere, produsele de curăţenie, punerea foraiberelor şi tunsul ierbii din mica grădină sunt decontate cu 70 675 lei pe lună.

Banii sunt trecuţi din bugetul DNA în cel al RAAPPS care asigură aceste servicii. Nota de fundamentare arată că toată oboseala, că paşii procurorilor dar şi ai cercetaţilor să meargă pe podele făcute lună, costă anual spre 200 000 de euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 mar, 22:25
Nedumeritu'
Si care e rostul articolului ?
Lasand la o parte repetarea imbecila a unor detalii tehnice ce vrea autorul sa spuna ? Ca se face curatenie intr-o institutie ? Probabil ca la el acasa curatenia e o chestie necunoscuta.
23 mar, 20:59
yehudy
de remarcat ca banii ii incaseaza o regie de stat. sigur, raapps, ca orice institutie a statului, nu este o institutie cu servicii ieftine.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ