Marian Vanghelie rămâne în arest. Documentul semnat de Patriarhul Daniel a fost inutil

| 27 mar, 08:56

Marian Vanghelie rămâne în arest. Decizia ICCJ este definitivă. Primarul sectorului 5 a încercat să convingă instanţa că nu reprezintă un pericol public atât de mare încât să rămână după gratii iar pentru acest lucru a adus un document semnat de Patriarhul Daniel din care reiese că este un bun creştin.

Marian Vanghelie a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pe 14 martie în dosarul în care este acuzat de luare de mită pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei Sectorului 5. Edilul a fost încarcerat, sâmbătă dimineaţa, în arestul Poliţiei Capitalei.

Procurorii DNA susţin că din 2007 până în prezent, Marian Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, l-a ajutat pe omul de afaceri Marian Dumitru să obțină, pentru societățile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de aproximativ 2 miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea și plata contractelor de execuție de lucrări publice Vanghelie a perceput un „comision" de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între primăria Sectorului 5 și instituții din subordinea acesteia, pe de o parte, și societățile controlate de către omul de afaceri, pe de altă parte.

„Comisionul" respectiv a fost plătit de către omul de afaceri, lui Marian Vanghelie, prin intermediul lui Niculae Mircea-Sorin, vărul edilului de la Sectorul 5, și a şoferului acestuia. Acest comision a fost plătit, în parte, și sub forma unor contracte, nejustificate din punct de vedere comercial, încheiate de către SC Premier Palace S.R.L. (societate controlată, prin intermediul unor societăți de tip off-shore, de către omul de afaceri) și societăți comerciale controlate, prin interpuși, de către Vanghelie Marian-Daniel, contracte în temeiul cărora cea dintâi firmă plătea celor din urmă sume semnificative de bani. Din datele existente în cauză a reieșit că beneficiare a unor astfel de contracte (și a sumelor de bani aferente acestora) au fost printre altele și societățile București S.A., Fashion Brand Management S.R.L. (la ambele asociat fiind inculpatul Niculae Mircea-Sorin) și Economat Sector 5 S.R.L. (la care director general este inculpata Ciocan Laura).

O parte a „comisionului" a fost plătit prin cedarea a două imobile noi în favoarea unor persoane apropiate lui Vanghelie. De asemenea, pentru garantarea plății „comisionului" de 20% din valoarea contractelor publice, un om de afaceri a cedat controlul unei societăți comerciale unor apropiați ai lui Marian Vanghelie.

Altă modalitate de plată a „comisionului de 20%" a constat în achitarea de către societățile controlate de către aceeași persoană a cheltuielilor de renovare și amenajare a unor spații utilizate de către societatea controlată de Fashion Brand Management S.R.L. (asociat fiind inculpatul Niculae Mircea-Sorin).

Procurorii au mai reţinut că în aceeași perioadă,Marian Vanghelie și Niculae Mircea-Sorin au transferat sume de bani provenite din comiterea infracțiunilor de luare de mită, sub forma achiziționării de bunuri mobile și imobile și sub forma introducerii acestora în patrimoniul societăților comerciale controlate de cei doi, în scopul ascunderii originii ilicite a acestora. Totodată, cei doi au disimulat adevărata natură a provenienței cu privire la două imobile pretinse de către Vanghelie Marian-Daniel de la administratorul mai multor societăți comerciale.

De asemenea, procurorii îl acuză pe Vanghelie că a disimulat adevărata natură a provenienței a părților sociale la societatea Eurowest Imob Consulting S.R.L., părți sociale pretinse de acesta de la un om de afaceri.

Procurorii îi acuză pe Murgoci Adrian, Ciocan Laura și Ciocan Sorin că la data de 12 martie "au făcut afirmații mincinoase în legătură cu fapte și împrejurări esențiale, acționând cu scopul de a împiedica tragerea la răspundere penală a inculpatului Vanghelie Marian-Daniel, sub aspectul comiterii infracțiunilor menționate anterior".

Marian Vanghelie, gest FABULOS pentru a scăpa de arest

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 mar, 09:21
Hertanu Prahoveanu-haiduc
noi nu uitam de Sova....
in schimb mirul judecatoarei -senator Jipa,cu sotul penal,face minuni..
marca inregistrata...
astfel superpiticul politic Sova,suspect penal,a scapat...
pacat,studentii lui de la Drept,ar fi umplut sala de judecata,sa vada admirabila pledoarie a profesorului lor,care ar fi desfiintat fantasmagoriile DNA
evident ,ar fi aplaudat si pe av.Abraham,alta somitate,probabil cel care ar fi fost angajat sa-l apere
Motivul angajarii:are foarte multe filmari cu Basescu,care ar fi distrus hardiscurile..ar fi livrat carbune indirect in Serbia si anumite acte le-ar fi facut la cabinetul notarial al Ioanei Basescu
cele de la semnarea actelor,sunt filmari 3 D

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ