Culmea tupeului! Elena Băsescu s-a pozat cu semnăturile strânse de Vanghelie. GALERIE FOTO

| 20 mar, 13:14

Elena Băsescu a negat informaţia apărută în dosarul Marian Vanghelie, potrivit căreia primarul Sectorului 5 ar fi strâns semnături pentru candidatura ei la alegerile parlamentare din 2014. Ea argumentează că nu a mai candidat în 2014, însă nu pomeneşte nimic despre semnăturile strânse în numele ei: 140.000.

Unul dintre complicii lui Marian Vanghelie, cercetat în acelaşi dosar, a mărturisit că în 2014 a strâns, la cererea primarului Sectorului 5, aproape 10.000 de semnături pentru susţinerea candidaturii Elenei Băsescu la alegerile europarlamentare de anul trecut.

Reacţia Elenei Băsescu nu a întârziat. Ea a postat o precizare pe Facebook, în care afirmă că nu are legătură cu acest caz şi nici nu a candidat la alegerile din 2014:

"Referitor la informațiile apărute în presă, conform cărora Marian Vanghelie ar fi strâns semnături pentru candidatura mea la alegerile europarlamentare din 2014, vreau să fac următoarele precizări.

Nu am cerut niciodată nimănui să-mi strângă semnături contra cost, cu atât mai puțin lui Marian Vanghelie sau celorlalți oameni invocați în documentele citate în presă. De altfel, pe aceștia nici măcar nu îi cunosc.

Reamintesc tuturor că nu am candidat la alegerile europarlamentare din 2014. În aceste condiții, invocarea numelui meu este nejustificată."

Ce nu spune EBA este că a intenţionat să candideze şi că a strâns semnături pentru aceasta. Pe 25 martie 2014, chiar a postat pe Facebook o poză în care îl persiflează pe Mircea Diaconu, care strângea şi el semnături la vremea respectivă:

"Informație pentru Mircea Diaconu: așa arată 140.000 de semnături valabile pentru candidatura ca independent la europarlamentare", a scris ea pe poza în care apar multe dosare cu semnături, pe fundal fiind sigla partidului Mişcarea Populară.

Acum, postarea respectivă, din 25 martie 2014, nu mai există pe pagina Elenei Băsescu, semn că probabil a fost ştearsă după dezvăluirile din dosarul Vanghelie. Există o postare din 24 martie 2014, urmată de o altă din 27 martie şi nimic între ele (vezi foto). Postarea din 25 martie 2014 poate fi găsită doar cu opţiunea Search, un instrument mai nou pe care Facebook l-a pus la dispoziţia utilizatorilor.

Toate acestea s-au petrecut pe 25 martie 2014. Cu doar o zi înainte, 24 martie 2014, EBA îşi dăduse demisia din PDL şi se vehicula candidatura ei la europarlamentare din postura de independent, ea având deja 100.000 de semnături pentru a-şi susţine candidatura. Termenul limită pentru depunerea candidaturilor pentru europarlamentarele din 2014 a fost 26 martie.

Până la urmă, Elena Băsescu a renunţat la candidatura pentru europarlamentare. Ea a motivat că s-ar simţi dezonorată să candideze din partea Mişcării Populare peun loc eligibil şi nici nu vrea să candideze independent, pentru a nu lua din voturile PMP.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 mar, 21:09
Alexandru Valeriu Pantelimon
Aschia nu sare departe de trunchi ; poate il egaleaza si-l intrece pe basescu in tupeu , pentru ca evolueaza rapid in alte caracteristici .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ